Veel ondernemers die starten met het bouwen van een emaillijst beginnen met Mailchimp als E-mail Service Provider (ESP). Maar als je emaillijst groeit en je serieuzer aan de slag wil met emailmarketing kom je misschien op dat punt dat je wil overstappen naar een andere ESP. Zo zijn de kosten van Mailchimp bij een grote emaillijst best hoog, ze voldoen (nog) niet aan de AVG en de technische mogelijkheden zijn ook wat beperkt. Dus ben jij ook op zoek naar alternatief voor Mailchimp? We hebben er vijf (in willekeurige volgorde) voor je op een rijtje gezet.

1. AWeber

www.aweber.com

Emails versturen? Check. Gebruiksvriendelijk? Check. Online producten verkopen? Ook dat kan. AWeber werkt verder samen met Canva, zodat je je emails mooi kunt opmaken. Deze software is tot 500 emailadressen gratis te gebruiken.

AWeber

2. Flodesk

www.flodesk.com

Bij Flodesk kun je gebruik maken van een van de templates die er héél erg mooi uit zien. Een eigen template maken kan natuurlijk ook. Je werkt met een ontwerptool waarmee je je mail (en het aanmeldformulier op je website!) helemaal customised. Daarnaast kun je ook emails automatiseren en flows instellen. Reageert contact X niet binnen 3 dagen? Dan volgt actie A. Reageert X wel? Dan volgt actie B. Anders dan bij veel aanbieders betaal je bij Flosdesk een vaste prijs per jaar of maand, je betaalt niet voor de grootte van de emaillijst.

Flodesk

3. ActiveCampaign

www.activecampaign.com

ActiveCampaign kun je gebruiken als je ‘gewone’ mailings wil versturen maar het is ook erg handig als je geautomatiseerde mails wil versturen zoals een welkomstcampagne, een download (zoals een e-book) of een mailtje als iemand zijn volle winkelwandje verlaat. Ook bij Active Campaign kun je heel simpel verschillende email flows instellen.

 ActiveCampaign

Lees ook: 5 handige apps en tools voor Instagram (die je tijd besparen!)

4. MailBlue

www.mailblue.nl

MailBlue is de Nederlandse versie van Active Campaign. Dit wil dus zeggen dat je alle opties hebt van Active Campaign maar dan mét een Academy, Nederlandse helpdesk en kennisbank. In de kennisbank vind je heel how-to’s, en kom je er toch niet uit? Dan neem je contact op met de Nederlandse helpdesk.

MailBlue

5. ConvertKit

www.convertkit.com

Convertkit is email marketing software waarmee je mailings kunt versturen maar ook funnels kunt creëren en digitale producten kunt verkopen. Tot 1000 aanmeldingen kun je ConvertKit gratis gebruiken.

ConvertKit

Alternatieven voor Mailchimp: hier moet je op letten

Denk goed na over wat je nodig hebt. Wil je flows (voor bijvoorbeeld je webshop) kunnen bouwen? Vind je het prettig als er een klantenservice of helpdesk bereikbaar is (en in welke taal)? Wat vind je qua functies onmisbaar is en wat is nice te have? Wil je een gratis E-mail Service Provider of wil je investeren in betaalde software, en wat zijn dan de kosten in jouw geval? Voldoen ze aan de AVG (zo vind je software die aan de privacy-eisen voldoet)? Zet alle voor- en nadelen van de software op een rijtje en vraag als dit kan een demo aan. Succes!