Boeken voor ondernemers zijn er genoeg. Maar welke zijn nu écht de moeite waard? Marloes Halmans (van o.a. ‘Bouw jouw droombedrijf’) deelt haar 5 favorieten. Van welke boeken heeft ze – zakelijk en persoonlijk – veel geleerd? Welke boeken hebben indruk op haar gemaakt en welke boeken inspireren haar? Komen ze!

1. Start with why – Simon Sinek

Must read voor elke ondernemer die vanuit zijn hart wil werken en verbinding wil maken met klanten.

Marloes Halmans

‘Simon Sinek biedt een verbazingwekkend simpel model als basis voor je bedrijf en communicatie. En toch lijken veel bedrijven en ondernemers het niet ten volste te benutten. Mooi en helder boek met veel illustratieve voorbeelden, dat je helpt om jezelf eraan te herinneren dat jouw “why” het belangrijkste is om centraal te stellen in alles wat je doet.’ Hier vind je de Nederlandse versie, hier de Engelstalige versie.

2. De alchemist – Paulo Coelho

Herinnert je er weer aan dat we diep in ons hart eigenlijk heel goed weten wat we willen.

‘Prachtig, fabelachtig verhaal dat je er weer aan herinnert dat we diep in ons hart eigenlijk heel goed weten wat we willen. Maar dat we soms ervaringen nodig hebben, anderen mogen ontmoeten waar we van mogen leren, of keuzes moeten maken waarna we er altijd achter komen dat alle wijsheid al in ons is als we bereid zijn om goed te luisteren naar wat ons hart ons ingeeft.’ De alchemist kost €12,50.

3. Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham

Richten op onze échte sterke punten en niet langer onze zwakke punten oppoetsen. 

‘In dit boek nodigt Marcus Buckingham ons uit om ons te richten op onze échte sterke punten en niet langer onze zwakke punten te proberen op te poetsen. Dat is het uitgangspunt waar ik mee werk. Ik verbaas me er nog over hoe vaak ik mensen hard zie werken om beter te worden in iets wat niet van nature goed afgaat. Jammer! Want dat hoeft namelijk niet. Je bedrijf en aanbod baseren op je echte talenten, waar ALTIJD een waardevol en verkoopbaar aanbod van te maken is, is niet alleen leuker, maar maakt ook dat je niet met de “verkeerde” talenten bezig bent. Dat zou namelijk in mijn beleving betekenen dat je het mooiste en meest waardevolle aan jou laat liggen en de wereld onthoudt!’ Ontdek je sterke punten kost €14,99.

4. The war of art – Steven Pressfield

Als je soms het gevoel hebt dat er niets uit je handen komt.

‘Dit boek móet je lezen als jij als ondernemer soms het verlammende gevoel hebt dat er niks uit je handen komt. Dat je door de mand gaat vallen. Dat wat jij creëert niet waardevol genoeg is. Dat je beter kunt stoppen met je werk. Als je voelt dat je omtrekkende bewegingen maakt en je je liever in joggingpak op de bank nestelt met 2 repen Tony Chocolonely om eindeloos door je Facebook timeline te scrollen… Als je merkt dat je alles aangrijpt om niet je WERK te doen of jezelf zichtbaar te hoeven maken. Lees dit boek. Al doe je het alleen om mij een plezier te doen. Meer ga ik er niet over zeggen.’ The war of art kost €10,49.

5. De wonderlijke kracht van bewust intentie – Esther en Jerry Hicks

Eenvoudige opdrachten en handvatten om elke situatie in je leven te hanteren

‘Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de Wet van aantrekking. Ik vond het in het begin moeilijk te vatten, tot ik besefte dat ik alles wat in mijn leven gelukt was en wat mijn leven verrijkt had, had gecreëerd door te werken met deze wet. In dit boek wordt helder uitgelegd hoe de wet van aantrekking werkt. Je krijgt eenvoudige opdrachten en handvatten om elke situatie in je leven te hanteren (op het gebied van werk, relaties, gezondheid, je leefomgeving en meer) en bewust te creëren wat je wél wilt.’ De wonderlijke kracht van bewust intentie kost €19,50.

OVER MARLOES HALMANS

5 boeken voor ondernemers

Met mijn training Bouw jouw droombedrijf begeleid ik ondernemers om te kiezen voor wat ze het allerliefst doen en hun talenten en ervaring te vertalen naar een gaaf aanbod waar zij zelf en hun klanten blij van worden. En om zichzelf onderscheidend en persoonlijk zichtbaar te maken met een echt persoonlijk Personal Brand. Ik werk veel samen met collega’s in aanverwante vakgebieden, zoals visual storytelling, online business experts, mindset coaches en andere business- en talentcoaches. Ook maak ik erg dankbaar gebruik van mijn geweldige VA Kim. Geniet het meest van ondernemen op mijn voorwaarden. Omdat ik veel online werk kan ik bijna elke dag mijn 2 jongens van 5 en 7 uit school halen. En ik neem alle schoolvakanties vrij. Voor mij is dat een ideale manier van werken. Mijn droom is dat de community die ik gestart ben nog verder groeit. Een community van ondernemers die werken vanuit hun hart, hun talenten willen delen met de wereld en uit hun comfort zone willen komen om zichzelf zichtbaar te maken. Een ondernemer die je écht moet volgen is Florus Verdysseldonk, een van mijn klanten, is met geweldig mooie dingen bezig om mensen bewuster te laten leven en hierbij de kracht van hun gedachten in te zetten. Erg bijzonder!

Je kunt Marloes volgen via haar websites www.marloeshalmans.com en www.bouwjouwdroombedrijf.nl, Facebook, Twitter en Instagram.