Anke van Ommen, oprichter van De Kunst van Gelukkig zijn, deelt vandaag haar 5 favoriete (ondernemers)boeken. ‘Door dit boek durf ik veel grotere stappen te zetten in de opbouw van mijn bedrijf.’ Lees verder en laat je inspireren door Anke!

1. The Game of Life and How to Play It – Florence Shovel Shinn

Vertrouw het proces

‘Na het lezen van dit boek viel alles op zijn plek. Ik heb dit boek na Think and grow rich gelezen, best een zakelijk boek, en op de een of andere manier viel het kwartje nu nog veel intenser. Ik ben best spiritueel ingesteld en van jongs af aan al bezig met vragen als: waarom ben ik hier en wat heb ik hier op aarde te doen?

Omdat ik ook christelijk ben opgevoed was ik zoekende naar hoe ik het idee ‘dat het leven maakbaar is’ met mijn christelijke achtergrond kon rijmen. Dit boek heeft mij echt geholpen om spiritualiteit en het bewust creëren van mijn eigen werkelijkheid te combineren. Ook snap ik door dit boek veel beter hoe belangrijk het is om te geloven en te vertrouwen op het hele proces. Daardoor durf ik veel grotere stappen te zetten in de opbouw van mijn bedrijf.’ Klik hier voor het boek of klik hier voor het e-book

2. A Happy Pocket Full of Money – David Gikandi

Wetenschappelijke kant van bewust creëren en opbouwen 

‘A Happy Pocket Full of Money gaat over geld maar nog veel meer over overvloed in het algemeen. Het raakt onderwerpen die ook in de andere boeken worden beschreven maar daarnaast ook de wetenschappelijke kant. Ik heb het meerdere keren moeten lezen om het echt allemaal tot me te laten door dringen. Dit boek heeft mij erg geholpen om het bewust creëren en opbouwen van mijn bedrijf nog veel beter te snappen.’ Klik hier voor het boek of klik hier voor het e-book

Lees verder: Inspirerende boeken: top 5 van Sjoukje de Haas

3. You Too Can be Prosperous – Robert A. Russel

Dankzij dit boek heb ik weer stappen durven zetten in mijn bedrijf 

‘Dit boek heb ik gelezen toen ik in een fase zat waarin ik het moeilijk vond om geld te ontvangen. Ik wilde mijn geldbewustzijn verhogen om meer inkomen in mijn bedrijf te genereren. You Too Can be Prosperous combineert spiritualiteit en wetenschap en het laat goed zien hoe het bewust denken van de gedachten die je wilt denken van invloed is op, in dit geval, de hoeveelheid geld die je in leven aantrekt.

Bijzonder om te ontdekken hoeveel ze 60-70 jaar geleden al wisten over dit soort zaken en hoe onbekend het tegenwoordig weer lijkt te zijn. Het boek heeft mij geholpen om in overvloed en liefde te denken in plaats van tekort en angst. Daardoor heb ik weer stappen durven zetten in mijn bedrijf, zoals investeringen. Deze investeringen hebben zich ook weer als vanzelf terugverdiend.’ Klik hier voor het boek

4. Playing the Matrix – Mike Dooley

Richt je op hoe je je wilt voelen

‘Dit is een van de laatste boeken die ik heb gelezen. Het beschrijft veel van wat er ook in de voorgaande boeken wordt besproken, alleen wordt in dit boek nog meer de nadruk gelegd op het voelen. Maak je niet druk over wat het is dat je precies wilt bereiken in je leven waardoor je vervolgens niets bereikt omdat je daar niet uit komt.

Richt je in plaats daarvan gewoon op hoe je je wilt voelen en volg vanuit daar je innerlijke leiding. Dit heeft het voor mij allemaal weer wat makkelijker en losser gemaakt. In die zin dat er geen exacte regels zijn die je moet volgen maar het er uiteindelijk om gaat om gelukkig te zijn.’ Klik hier voor het boek

5. Think and Grow Rich van Napoleon Hill

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

‘Dit was het eerste boek wat ik las waarin het echt letterlijk, zwart op wit, in stond: succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Voor ik deze zin in dit boek las was ik het ook al op andere plekken tegen gekomen. Maar op de een of andere manier wilde het toen nog niet echt doordringen of was ik er nog niet klaar voor.

Maar nu dus wel. Ik ben verantwoordelijk voor mijn succes en het zit in de manier waarop ik denk. Dit boek was voor mij de eerste stap om bewust te gaan kijken naar mijn manier van denken. Wat ik dacht en waarom. En bewust proberen mijn gedachten te sturen. Dan ging uiteraard niet altijd geweldig maar toch, het begin was gemaakt.’ Klik hier voor het boek

OVER ANKE VAN OMMEN

Ik ben een nuchtere, spirituele life & business coach. Ik help met mijn bedrijf, De Kunst van Gelukkig zijn, vrouwen zich weer te verbinden met hun gevoel. Van daaruit te ontdekken wat het is dat ze echt willen en wat zij hier op aarde te doen hebben. Hun angsten en blokkades te overwinnen en te gaan doen, bewust het leven creëren dat ze willen. Ik ben al langer ondernemer, altijd naast een baan in loondienst. Eind 2016 heb ik mijn baan opgezegd, en sinds maart 2017 ben ik fulltime aan het ondernemen. Ik geniet het meest van het geluk bij mijn klanten als ze beseffen dat alles wat ze nodig hebben, alle antwoorden, al in hun zelf aanwezig zijn. Het enige wat ze hoeven te doen is het stellen van de juiste vragen om de poorten open te laten gaan. Ik droom van groots ondernemen.  Mijn doel is om miljoenen vrouwen te inspireren om te gaan leven en ondernemen vanuit hun hart. Een ondernemer die je écht moet volgen is Katrina Ruth: YouTube Instagram

Volg Anke: www.dekunstvangelukkigzijn.nl   Facebook    Instagram   Linkedin

Meer inspiratie? Bekijk de favoriete (ondernemers)boeken van Jamie Leona, Sjoukje de Haas, Susanne Pistoor en alle anderen.

Dit artikel bevat affiliate-links.