Welke boeken voor ondernemers zijn nu écht de moeite waard? ANNA-RADHA GHIRAW is founder van Divine Publishing House en blogger op www.AnnaRadha.com. Zij deelt vandaag haar 5 favorieten. Van welke boeken heeft ze – zakelijk en persoonlijk – veel geleerd? Welke boeken hebben indruk op haar gemaakt en welke boeken inspireren haar?

Jab, Jab, Jab, Right Hook – Gary Vaynerchuck

Zo maak je een goede social media post

Gary Vaynerchuck is een social media goeroe. Dit boek raad ik daarom aan iedereen aan die meer te weten wil komen over social media en hoe je een goede post maakt. Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat de titel refereert naar boksen en dat eigenlijk is waar social media om gaat.

Als je iets wil verkopen – ook ik wil iets verkopen; ik wil dat mensen mijn video en blog bekijken – moet je veel geven (=jab). Heel veel grote merken doen dit verkeerd – zij roepen: “kom dit kijken” of “dit wil je kopen” – maar ze geven niks. Als je steeds iets geeft, dan kan je op een gegeven moment makkelijk om een gunst vragen.

In dit boek geeft Gary zijn ongekende kritiek op grote merken en mensen, maar daarnaast geeft hij ook goede voorbeelden. Jab, Jab, Jab, Right Hook kost €18,99.

Gaat niet bestaat niet – Richard Brandson

Over niet opgeven en gaan voor dingen die je wilt bereiken

Richard Brandson is voor mij een echte inspiratiebron. In dit boek lees je vooral veel tips over niet opgeven maar doorgaan voor de dingen die je echt wilt bereiken. Daarnaast – en niet geheel onbelangrijk – er ook plezier in hebben. Het meest inspirerend en herkenbaar is het stuk over jezelf blijven en in jezelf geloven.

Alles kan ongeacht wat anderen zeggen. Ook in mijn omgeving zijn er genoeg mensen geweest die niet in mij geloofden, hier heb ik mij vaak onzeker over gevoeld. Om van een groot ondernemer te lezen dat ik niet de enige ben, geeft aan dat je goed bezig bent in hoe je de situatie benadert. Gaat niet bestaat niet kost €19,99.

De zeven eigenschappen voor succes in je leven – Stephen R. Covey

Over eigenschappen van succesvolle mensen

Dit boek beschrijft de zeven eigenschappen die alle succesvolle mensen gemeen hebben. Pro-activiteit, beginnen met het einde voor ogen, belangrijke zaken eerst doen, win-win denken, empathisch communiceren, synergie en voldoende rust nemen. Het boek is soms wat technisch, maar door het lezen van dit boek heb ik allerlei inzichten gekregen die nog steeds van pas komen in mijn leven. De zeven eigenschappen voor succes in je leven kost €19,99.

The Secret – Rhonda Byrne

Belangrijke levenslessen

Veel mensen vinden dit boek te Amerikaans en zweverig, hier kijk ik heel anders tegenaan. Uit dit boek heb ik verschillende levenslessen gehaald. Over hoe ik mijn doelen behaal, hoe ik in mijzelf blijf geloven en hoe de wet van aantrekkingskracht hier een rol in speelt.

Ik heb geleerd dankbaar te zijn voor alles en dit maakt me het positieve mens dat ik vandaag ben. Daarnaast leerde ik dat ik altijd moet blijven doorzetten! The Secret kost €16,99

It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want to Be – Paul Arden

Wat laat je aan een klant zien en wat doe je met zijn of haar feedback?

Een handig boek als je regelmatig contact hebt met klanten over creatieve opdrachten. Hiervan heb ik geleerd hoe je om gaat met een klant, maar ook met een opdracht. Wat laat je aan een klant zien en wat doe je met zijn of haar feedback? Een perfect formaat en werkt inspirerend en motiverend – ik ben even wakker geschud! It’s not how good you are, it’s how good you want to be kost €7,99.

OVER  ANNA-RADHA GHIRAW

Als Nederlandse online influencer boei ik met mijn kijk op fashion, lifestyle en travel dagelijks ruim 180.000 volgers op Instagram. Ondernemerschap stroomt door mijn bloed, daarom besloot ik mijn passie te integreren in mijn dagelijks leven en ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen online magazine: Alyzo Fashion News. Drie jaar later wilden mijn volgers het gezicht achter mijn platform leren kennen – vanaf dat moment bestaat www.annaradha.com. Ik onderneem sinds 2011 met Alyzo Fashion News, mijn eerste stap in het ondernemerschap. Ik geniet het meest van het werken aan nieuwe projecten én het ontmoeten van nieuwe mensen.
Ik droom van het blijven inspireren van mensen – niet alleen op het gebied van fashion, lifestyle en travel, maar ook over ondernemen en onafhankelijk zijn als vrouw. Ondernemers die je echt moet volgen zijn Mascha Feoktistova van Beautygloss en Anna Nooshin!

Wil je Anna-Radha volgen? Dat kan! Via haar website www.annaradha.com, Instagram en YouTube.

Dit artikel bevat affiliate-links.