Welke boeken voor ondernemers zijn nu écht de moeite waard? CORINE VAN ZOELEN is Yoga Business Coach en integrale yogadocente. Zij deelt vandaag haar 5 favorieten. Van welke boeken heeft ze – zakelijk en persoonlijk – veel geleerd? Welke boeken inspireren haar?

1. Het geheim van 100.000 Euro per jaar – Laura Babeliowsky

Iedere zzp-er, coach of therapeut moet dit boek lezen.

Corine van Zoelen - tips voor ondernemers

‘Ik vond het een bijzondere titel en dacht dit is toch niet haalbaar? De schrijfster van het boek, Laura Babeliowsky, legt heel helder uit dat je jezelf niet als kleine zelfstandige moet zien maar als een directeur van je eigen bedrijf.

Je leert dan om mensen aan te sturen en dat betekent niet dat ze direct in dienst bij je zijn. Je moet jezelf groter zien en hierdoor ook groter denken. Het gaat om een andere mindset. Ik ben hier echt anders door gaan denken en ben van mening dat iedere zzp-er, coach of therapeut dit boek moet lezen.’ Het geheim van 100.000 Euro per jaar kun je hier bestellen.

2. 50 verdienmodellen – Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano

Dankzij dit boek heb ik voor mezelf het juiste verdienmodel gekozen

‘Ze hebben heel helder beschreven wat je WHY inhoudt. Waarom je als ondernemer doet wat je doet. Ze leggen diverse verdienmodellen uit en wat de voor en nadelen zijn van ieder verdienmodel. Dankzij dit boek heb ik voor mezelf het juiste verdienmodel gekozen. Dit levert me tijd, geld en energie op.’ 50 verdienmodellen kun je hier bestellen.

3. Winst.nl – Eelco de Boer

Hoe je via internet geld kunt verdienen

‘Eelco de Boer legt op een eenvoudige manier uit hoe je via internet geld kunt verdienen. Door hem kwam ik op het idee om online yoga te gaan geven.’ Winst.nl kun je hier bestellen.

Lees ook: Inspirerende boeken: top 5 van Sophie Dittmar

4. Dromen, durven, doen – Ben Tiggelaar

Vind je het lastig om een volgende stap te zetten?

‘Ben Tiggelaar vertelt dat iedereen dromen heeft. Dit is goed om je richting te bepalen maar door ze concreet te maken en tegenvallers aan te kunnen én weer verder te gaan zul je doorzetten en het gewoon doen. Het belangrijkste is dat je niet beïnvloed wordt door wat anderen van je zeggen. Maak je eigen keuzes. Vind je het lastig om een volgende stap te zetten? Zorg er dan voor dat het een leuke stap is, zodat je er minder tegenop ziet. Ik ben een echte doener dus dit boek sprak me aan.’ Dromen, durven, doen kun je hier bestellen.

5. Lean In – Sheryl Sanderberg

Blijf in je idealen geloven

‘Ze is een van de 50 machtigste vrouwen, volgens Time magazine. In dit boek staat vooral de kracht van de vrouw centraal. We hoeven ons niet minder te voelen dan mannen. We mogen er zijn. Niet in een hoekje van de vergaderruimte, maar aan de tafel. Meebeslissen. Het is goed als vrouwen een mistermindgroep creëren om te sparren en elkaar te upliften. Sheryl vertelt over zichzelf, en dat je moet geloven in jezelf. Dat je uitdagingen aan moet gaan en in je droom moet blijven geloven.

Ook ik denk wel eens… wie zit er op mij te wachten, wat kan ik nu? Dit boek zorgt ervoor dat je ziet dat er veel vrouwen zijn die levens hebben veranderd en dat het goed is om in je idealen te geloven.’ Lean In kun hier bestellen.

OVER CORINE VAN ZOELEN

Corine van Zoelen - tips voor ondernemers

Ik ben sinds september 2011 yogadocente. Ik verzorg de lessen kinderyoga, tieneryoga, volwassenyoga, yoga light, Do-In yoga en Feetup yoga. Dit doe ik in mijn eigen studio maar ook online met opgenomen video’s of live via een webinar. Ook ben ik Yoga Business Coach. Ik begeleid sinds september 2016 startende yogadocenten die fulltime yogadocent willen zijn. Of yogadocenten die al een yogastudio hebben, maar die willen groeien in hun omzet en nieuwe lesmogelijkheden willen inzetten, zoals bijvoorbeeld online yogalessen maar niet weten waar te starten. Ik geniet het meest van de vrijheid en het zelf bepalen van mijn tijdsindeling. Het bedenken van nieuwe ideeën en deze tot uitvoering brengen. Juist als iemand zegt dat het niet mogelijk heb ik een drang om te bewijzen dat het wel kan. Ik ga er dan voor en ga het ook echt doen. Ik droomde van een echte yogaboerderij, een stal omgebouwd tot yogastudio zodat je met open geslagen deuren naar de weilanden kunt kijken. Dit doel heb ik nu bijgesteld. De online yogaboerderij groeit zo hard dat het grotendeels een online boerderij is geworden die ik vanaf ieder willekeurige plek kan aansturen. Ik wil over 10 – 15 jaar graag meer in het buitenland verblijven. Vanuit daar wil ik yogaleerlingen begeleiden met hun yoga practise en yogadocenten met de opbouw van hun bedrijf. Ondernemers die je écht moet volgen zijn Simone Levie (mijn oude business coach), Michael Pilarczyk (volg ik nu een business edition traject bij) en Ira Nagel (mijn groot spiritueel leraar).

Meer zien van Corine? Je kunt haar volgen via haar websites van De Yogaboerderij en De Yoga Business Coach, Linkedin en Facebook.

Dit artikel bevat affiliate-links.