Welke business boeken mogen niet ontbreken in jouw kast? Identity & Branding expert Doran van Veenendaal heeft haar top 5 voor je op een rijtje gezet. 

1. Moeiteloos Jezelf Zijn – Vera Helleman

Omgaan met twijfel en belemmerende gedachten

‘We hebben het vaak over ‘je ware natuur’. Lekker vaag. Maar dit boek maakt abstracte dingen helder. Iedere ondernemer moet omgaan met twijfel, belemmerende gedachten, anderen, de markt, etc. Dat is behoorlijk uitdagend! Als je meer gaat koersen vanuit jezelf en vanuit jouw hart, ga je moeitelozer ondernemen.’ Moeiteloos jezelf zijn kun je hier bestellen.

2. Business Spiritualiteit – Paul de Blot

Je bedrijf bezielen

‘Business is ‘zakelijk’, ‘hard’ en ‘hoofd’. Spiritualiteit gaat over ‘zachtheid’ en het ‘hart’. Een paradox! Maar ze hebben alles met elkaar te maken. We willen namelijk bezieling voelen in ons werk en bij de merken en mensen waarvan we kopen. Dat is een diepgewortelde menselijke behoefte. Winst groeit dan ook vanuit welzijn, niet andersom. Dit boek helpt je jouw business te ‘bezielen’.’ Business spiritualiteit kun je hier bestellen.

3. Law of Emergence – Derek Rydall

Laat jouw pad zijn werk doen

‘The Law of Attraction is gericht op iets ‘willen’ aantrekken, manifesteren en visualiseren. Je kan dit alleen doen vanuit wat je nu kent en weet. The Law of Emergence gaat verder. Het zegt dat je grootse dingen kan bereiken als je jouw pad zijn werk laat doen, het is meer lange termijn. De plek waar jij nu staat… Zou je die plek een paar jaar geleden hebben kunnen ‘visualiseren en aantrekken’? Ik niet!’ Law of Emergence kun je hier bestellen.

Lees ook: Inspirerende boeken: top 5 van Sophie Dittmar

4. The power of the Heart – Baptiste de Pape

Connecten met klanten

‘Met een open hart maak je betere beslissingen. Connect je veel beter met klanten en houd je in stormen je geloof en vertrouwen. Als je meer vanuit je hart leeft en werkt, schiet je heus nog wel eens in de ‘stress’. Maar je komt er ook weer razendsnel uit. Ik heb een weekend lang een training gehad van de auteur van dit boek, in het herkennen van de taal van je hart. Ik denk dat dit boek je daar goed mee op weg helpt (en het is veel goedkoper).’ The power of the heart kun je hier bestellen.

5. 50 verdienmodellen – Jeanet Bathoorn & Petra Juliano

Over alle belangrijke dingen rondom online ondernemen

‘Dit boek vat alle belangrijke dingen rondom online ondernemen samen. Het mooie is dat het onderschrijft hoe belangrijk het opbouwen van een (personal)brand is voor je business. Dit doe je niet met enkele mooie ‘personal branding’ plaatjes op social media maar dit doe je vanuit jouw ‘waarom’.’ 50 verdienmodellen kun je hier bestellen.

DORAN VAN VEENENDAAL

Doran van Roosendaal - marleen sahetapy fotografie

Ik help vrouwelijke ondernemers met het bouwen van een heart based brand & business. Dit betekent dat ik ze help met inzicht in de eigen identiteit, hartmissie en koers. Dit vertaalt zich door in een bijzondere en unieke positionering, merkverhaal, aanbod of concept en hoe je dit verbindt met de harten van (potentiële) klanten. Mijn bedrijf Positioning from the Heart is sinds 1 september officieel live. Met vliegende start, één van mijn eerste klanten was Rosanne Raubun. Een succesvolle onderneemster met haar hart op de goeie plek! Tot een jaar geleden werkte ik als ‘senior human insight expert’, een hele mond vol, voor allerlei grote merken zoals Heineken, Jumbo en RTL. Ik besloot liever het kleine en het goede groot te maken. Ik geniet er het meest van dat ik zelf de regels van het spel bepaal. Ondernemen is spelen. Proberen, vallen en uitblinken. Ik voel me zo vrij als een vogel nu. Ik droom van de business retreat die ik in juni ga organiseren. Deze week ga ik kijken bij een landgoed in Hilversum. Ik zou dolgraag ieder jaar drie business retreats willen geven, omdat ik geloof dat de roeping achter mijn eigen bedrijf is: ‘Krijg de binnenkant van je bedrijf op orde en de buitenkant gaat kloppen’. Een ondernemer die je écht moet volgen is Kirsten Schults van Mind of Your Own, hoewel ik weet dat ze niet zoveel ‘roept’ op dit moment. Maar soms zijn de mensen die stil zijn juist de mensen die écht impact realiseren in de wereld.

Volg Doran via Instagram   Facebook   Linkedin    www.positioningfromtheheart.com

Dit artikel bevat affiliate-links.
Beeld: Marleen Sahetapy Fotografie