Cat Colnot leeft al 12 jaar met chronische leukemie, wat haar vooral heeft geleerd om de dag te plukken en te doen waar ze blij van wordt. Dat doet ze dan ook met volle overgave. Als multipotentialite helpt ze ondernemers online zichtbaar en vindbaar te worden. Vandaag deelt Cat haar 5 favoriete boeken. 

1. Think and grow rich – Napoleon Hill

Absolute bijbel voor ondernemers

De boeken die je als ondernemer moet lezen

Dit is wel de absolute bijbel voor ondernemers wat mij betreft. Toen ik het heel lang geleden las was ik ontzettend geïnspireerd. Het boek stamt uit 1928 maar is zo actueel. Schrijver Napoleon Hill deed onderzoek naar welke eigenschappen en leefregels succesvolle ondernemers gemeen hebben. Michael Pilarczyk heeft van dit boek trouwens een prachtige Nederlandse vertaling gemaakt. Think and grow rich is te koop vanaf 9,99 en kun je hier bestellen.

2. The four agreements – Don Ruiz

Over de ultieme manier waarop mensen zouden moeten communiceren

Ik besloot dit boek te luisteren tijdens mijn ochtendwandelingen. Wat een eye-opener was dit boek voor mij! Het boek gaat over de ultieme manier waarop mensen met elkaar zouden moeten communiceren. Er zijn zogezegd vier basisafspraken: 1. Speak impecable. 2. Don’t take anything personal, 3. Don’t assume en 4. Always do your best. Er is overigens nog een vijfde agreement maar die is niet zo blijven hangen.

Wat me enorm raakte was de opvatting van Ruiz dat je best doen de ene dag van een andere kwaliteit is dan de andere dag. Ik probeer de four agreements in mijn dagelijks leven toe te passen. Met name ‘Speak inpecable (proberen niet negatief te zijn, niet vloeken etc) en don’t assume (geen vooroordelen hebben, of aannames doen) vind ik best lastig. The four agreements is te koop vanaf 10,84 en kun je hier bestellen.

3. Miracle Morning – Hal Elrod

Over ochtendroutines om je dag goed te starten

In mijn omgeving waren meerdere mensen bezig met een soort ochtendroutine. Ik ben zelf niet zo van het moeten, en dus vind ik routines niet zo fijn. Maar een ritueel om de dag mee te starten is fijn. De Miracle Morning van Hal Elrod las ik toen ik in een nogal ernstige energie dip zat. Hij schrijft: ‘Als je geen zin hebt om ‘s ochtends je bed uit te komen, waarom leef je dan?’. Dit kwam nogal hard binnen. Ik besloot het boek te luisteren en begon direct met het implementeren van mijn eigen ochtendritueel.

Ik zal eerlijk toegeven dat het me niet elke dag van de week lukt, maar als ik het gedaan heb dan begint mijn dag zoveel beter. Het is echt een aanrader om op een of andere manier een mooi ochtend ritueel in voeren. Miracle Morning is te koop vanaf 4,99 en kun je hier bestellen.

Lees ook: Inspirerende boeken: de top 5 van Sayna de Voogd

4. The Subtle Art of not giving a fuck – Mark Manson

Eén van de boeken die mij het meeste deed. Ooit.

Mark Manson windt er geen doekjes om. Zijn taal is krachtig en zijn boodschap ook. Stop met je druk te maken over alles. Grappig genoeg gaat het boek niet over nergens een ‘f’ om geven maar juist om hele weloverwogen keuzes te maken over waar je WEL om geeft. Dat maakt het leven veel overzichtelijker. Daarnaast heeft Mark nog een paar indrukwekkende statements over geluk en wat dat eigenlijk is. By far is dit een van de boeken die mij het meest deed. Ooit. Ik heb namelijk nogal moeite met keuzes maken. The Subtle Art of not giving a fuck is te koop vanaf 12,99 en kun je hier bestellen.

5. The Monk who sold his ferrari – Robin Sharma

Heeft zakelijk succes te maken met geld?

Robin Scharma is een live coach met een buddhistische insteek. Zijn boek over een succesvolle zakenman die monnik wordt vind ik enorm inspirerend. Het gaat over de weg die de monnik volgt, de keuzes die gemaakt worden en de dingen die in het leven echt belangrijk zijn. Met name voor mensen die denken dat zakelijk succes te maken heeft met geld en dure auto’s is dit wel een goed boek, denk ik.

Robin Scharma heeft ook de 5AM club, een extreme versie van de Miracle morning, en hij zegt in zijn YouTube filmpjes regelmatig zeer wijze dingen. The Monk who sold his ferrari is te koop vanaf 8,99 en kun je hier bestellen.

OVER CAT COLNOT

Interview Cat Colnot - Social content creator | copywriter

Ik help ondernemers om online zichtbaar en vindbaar te worden. Dat doe ik door mee te denken over hun personal branding. Samen kijken we naar waarom je doet wat je doe, hoe je je jouw verhaal aan de wereld kan vertellen en hoe je jezelf gaat laten zien? Ik maak bijvoorbeeld profielfoto’s, schrijf webteksten en maak websites. Daarnaast help ik met het bedenken en het uitvoeren van een social media strategie. Mijn bedrijf heet Chicarica Producties. Chicarica betekent rijk meisje, omdat ik me heel rijk voel dat ik ondernemers mag helpen om zichzelf te laten zien en omdat ik zoveel dingen doe ik gaaf vind. Sinds januari 2017 heb ik ook een bedrijf (Mountain Peaks) dat content strategie en creatie uit handen neemt voor MKB bedrijven. Sinds 2012 heb ik ook een blogcommunity: De Rijke Meisjes, waar iedereen die een mooi verhaal heeft over rijkdom, ondernemen en geluk, in de spotlights mag komen. Ik onderneem sinds 2012. De eerste jaren had ik mijn bedrijf naast mijn vaste baan. Ik geniet als ondernemer het meest van de vrijheid, mijn eigen tijd in kunnen delen, maar vooral doen wat ik het allerliefste doe. Ik droom van locatie-onafhankelijk werken. Een paar maanden per jaar lekker werken vanaf een fijn eiland. Ondernemers met passie zijn Gary Vaynerchuck, Tony Robbins en Oprah.

Meer zien van Cat? Je kunt haar volgen via haar websites www.catcolnot.com en www.derijkemeisjes.com, Linkedin , Instagram en Facebook.

Dit artikel bevat affiliate-links.