Wil je een vrouwelijke dagvoorzitter of spreker boeken voor een seminar, lezing of event? Dat kan sinds kort via A Cup of Ambition, opgericht door Britt Jacobs. Britt vertelt ons over het ontstaan van haar agency, lanceren binnen vier(!) weken én haar ambitie.

A Cup of Ambition

a cup of ambition britt - sprekersbureau

Britt Jacobs: ‘A Cup of Ambition is begonnen als verzamelpunt voor inspirerende events en seminars voor ambitieuze vrouwen. Ik bedacht het vooral uit eigenbelang. Er zijn zoveel fantastische events, workshops en bijeenkomsten waar je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, maar nog nooit eerder kon je die vinden op één pagina. Ik vond dat zelf enorm irritant. Daarom startte ik zo’n kalender zelf.’

Vrouwen met een missie op het podium

Dankzij A Cup of Ambition heeft Britt veel contact met organisatoren van events. ‘Zij vinden soms een enorme uitdaging om een passende spreker bij hun publiek te vinden. Doordat ik veel events en seminars bezoek, weet ik welke sprekers fantastisch zijn om naar te luisteren. Dit leek me een mooie kans, want hoe meer vrouwen met een missie ‘on stage’ hoe beter!’

Daarom is A Cup of Ambition vanaf nu niet alleen de plek waar events worden verzameld, maar ook de plek waar je vrouwelijke sprekers kunt boeken. Britt: ‘Mijn missie: hét vrouwelijke sprekersplatform worden!’

Brainstormen met Charlotte van ‘t Wout

Het idee voor een agency ontstaat tijdens een brainstorm met ondernemer Charlotte van ‘t Wout (SPOT, C.Academy, online membership #taketheleap). ‘Ik had een coachgesprek met Charlotte en we waren aan het brainstormen over slimme verdienmodellen. Toen de sprekers-agency ter sprake kwam zei ze: ‘Ik word jouw eerste spreker’. ‘Wow, dacht ik. That escalated quickly. Maar doordat zij er zo in geloofde dacht ik, let’s go for it!’

Lancering binnen vier weken

Britt benadert vrouwen uit haar netwerk met de vraag of ze zich bij haar platform willen aansluiten. ‘Ik lanceerde het sprekersplatform vier weken nadat ik met Charlotte op het idee kwam.’ Ze start met zes sprekers maar er voegen zich steeds meer sprekers bij haar agency, waaronder Merel van der Wouden (onderhandelen over je tarief), Myrthe de Groot (vastgoed en beleggen), Lotte Leufkens (tech startup CloudCuddle) en Awura Abena Simpe (Creative Women Collective).

Lees ook: 5 handige apps en tools voor Instagram (die je tijd besparen!)

Community

sprekersbureau voor vrouwelijke sprekers A Cup of Ambition britt jacobs

‘Ik ben oprecht trots om deze vrouwen te mogen vertegenwoordigen. Kim Rietvink bijvoorbeeld, is spiritueel business coach. Al tijdens onze kennismaking leerde ik veel van haar. En na een telefoongesprek met Dorit Roest, eigenaar van TIM en een van de voorlopers in influencer marketing, hang ik altijd weer slimmer op.

Dr. Heleen Lameijer, beter bekend als de Instagram dokter, heeft zich afgelopen week bij mij aangesloten. Dit is iemand waar ik zelf tegenop kijk, daarom vind ik het echt fantastisch dat ik met haar ga samenwerken. Met de sprekers onderling vorm ik een community, waarin we van elkaar kunnen leren en we gaan ook real life meetups met elkaar organiseren.’

Screening

‘Na de lancering een aantal weken geleden kreeg ik ruim 150 aanvragen van vrouwen met een missie. Echt te gek!’ Britt staat nu voor de volgende uitdaging: het selecteren van de juiste sprekers uit alle aanmeldingen.

Bij A Cup of Ambition kun je je als spreker niet zomaar aansluiten. ‘Zonder arrogant te willen klinken, maar ik wil echt alleen de allerbeste sprekers. Ik screen op vrouwen met een missie, expertise en bewezen trackrecord op hun vakgebied.’

Niet het grootste platform, wel de meeste impact

Niet het grootste platform, wel de meeste impact. Dat is waar Britt in gelooft. ‘Klein en powerful. Ideaal zou zijn om niet meer dan 35 tot 40 vrouwen te vertegenwoordigen. Op die manier kan ik voor hen actief aan de slag met het vinden van opdrachten en blijf ik bekend met hetgeen zij doen. Ik wil niet uitgroeien tot het grootste platform met vrouwelijke sprekers maar wel degene met de meeste impact.’

www.acupofambition.nl Instagram

Collage en illustratie van Jolanda van Meringen van CHPTR89