Geïnspireerd door de FuckUp Nights delen ondernemers met ons hun business FuckUps. Vandaag Glancy van Elst: ‘Ik vind het niet leuk om te zeggen maar mijn bedrijf was een betaalde hobby. Ik voelde nooit zo de noodzaak om er serieus geld mee te verdienen.’ Als haar financiële basis in 2017 wegvalt heeft ze een serieus probleem.

Betaalde hobby

Glancy: ‘Twaalf jaar lang was ik werkzaam als DressCoach. Ik begeleidde vrouwen naar een goed gevoel over zichzelf, zowel van binnen als van buiten. Dat deed ik door het geven van workshops en trainingen, en via het DressCoach Institute waarbij ik vrouwen opleidde tot DressCoach.

Ik vind het niet leuk om te zeggen maar dit was een betaalde hobby. Ik voelde nooit zo de noodzaak om hier serieus geld mee te verdienen. Mijn vaste lasten werden gedekt door mijn ex-partner, de vader van mijn dochter. Huilde je omdat je mijn hulp wel kon gebruiken maar geen geld had? Dan hielp ik je gratis. Jarenlang heb ik op die manier heel veel vrouwen geholpen. Een dikke boterham heb ik er nooit mee verdiend en ik was dus financieel afhankelijk.’

‘Geldstress is killing’

‘Toen begin 2017 mijn financiële basis opeens wegviel had ik een serieus probleem. Ik wist dat ik een keuze moest maken maar had op dat moment een blinde vlek. Daarbij was ik zo druk met brandjes blussen dat ik überhaupt niet echt aan werken toe kwam.

Het verlamde mij totaal en ik was mezelf even kwijt. Opdrachten die ik nog had staan voerde ik uit maar nieuwe opdrachten binnen halen was er niet bij. Geldstress is echt killing. Niet weten of je wel in je huis kunt blijven wonen en geen geld hebben voor boodschappen is echt verschrikkelijk. Dat wens ik niemand toe.’

Geld lenen voor een masterclass

‘Eind 2017 kreeg ik een liefdevolle schop onder mijn kont van mijn toenmalige coach én ik voelde aan alles dat ik naar een masterclass van business coach Tibor Olgers moest gaan. Daarvoor moest ik geld lenen. Het is best gênant om – op je 43e – naar je moeder te gaan om geld te lenen. Toch ben ik er ontzettend trots dat ik dat heb gedaan. Na het volgen van zijn masterclass vielen alle puzzelstukjes op z’n plek. Het was life-changing.’

Harde strategie

‘Dankzij zijn masterclass koos ik voor een keiharde strategie, terwijl ik dat woord voordat ik bij Tibor was geweest niet eens kende. Ik ging er volledig voor. Ik maakte een heldere keuze en ging volledig voor mezelf staan. Trots ben ik op het feit dat ik het allemaal ben gaan implementeren, ik ben echt gaan doen. Binnen een maand stond er een nieuwe site voor mijn werk als life-/businesscoach.’

Glancy van Elst: ‘Door dagelijks aan mijn business te werken had ik binnen no time de omzet die ik moest verdienen om financieel onafhankelijk te zijn.’

Financieel en emotioneel onafhankelijk

‘Achter de schermen had ik al heel wat vrouwen begeleid om hun business op te zetten maar ook dit deed ik altijd gratis. Nu had ik eindelijk de sleutel gevonden naar het werk waar ik intens gelukkig van word én waar ik ook geld mee kon verdienen. De perfecte combi.

Door dagelijks aan mijn business te werken had ik binnen no time de omzet die ik moest verdienen om financieel onafhankelijk te zijn. Met geld verdienen was ik nooit bezig maar man, wat is het fijn als je hard werkt en daar ook financieel voor beloond wordt. Met dat geld kan ik namelijk weer heel veel andere goede dingen doen. Andere mensen helpen, makes me happy.’

Kers op de taart

‘De kers op de taart? Tibor heeft mij een half jaar later gevraagd of ik zijn team wilde komen versterken. Te gek dat ik met dit team van geweldige mensen mag samenwerken! Blijkbaar moest ik eerst diep gaan voor ik dit als succesverhaal kan benoemen.’

Glancy’s tips

‘Wat ik veel zie is dat vrouwen wel willen maar dat ze worden tegenhouden door allerlei stemmen in hun hoofd. Daardoor komen ze niet in de juiste actiestand en dat is zo zonde. Mijn belangrijkste tip is dan ook: geef niet op, ga ervoor en ga vooral de juiste dingen doen. Niet voor niks is de titel van mijn nieuwe boek ‘Niet piepen, maar doen’. Huur ook een goede coach in die jou verder helpt met je business. Ik word nog steeds gecoacht en dat brengt mij iedere dag dichterbij mijn doelen.’

Glancy op Instagram

Geïnspireerd door de FuckUp Nights hebben wij onze eigen online serie over business FuckUps. Wil jij jouw fuckup delen zodat anderen er van kunnen leren? Stuur dan een mailtje naar oproep@myeverlane.com of vul het contactformulier in.