Heb je nog geen agenda of planner voor het nieuwe jaar en heb je geen idee welke bij je past? Don’t worry, we’ve got your back! In deze serie helpen wij je met kiezen. We spraken Jisca over haar Balans Planner, Marloes over Flow Planners en Marieke over haar Zakenmam Agenda. Vandaag deel 4: Fay, Ilja en Claudia over hun favoriete planner.  

Ilja de Haan over haar favoriete agenda planner

Ilja de Haan: I Love My Succes Planner

Ilja de Haan van Hello2healthy over haar favoriete planner: ‘Wat ik belangrijk vind in een planner is dat er naast het echte plannen, er ook schrijfruimte is voor gedachtes. Maar niet alleen dat, ik vind het ook heel belangrijk dat een planner je kan laten nadenken over je doelen, zodat je daar actief mee aan de slag kunt gaan. De planner begint met een inventarisatie van je dromen en doelen, maar laat je ook nadenken over een jaarplan voor je onderneming.

Onderwerpen als je klant, branding, middelen, kosten en inkomen, komen daarbij aan de orde. Supergoed om daar aan het begin van het jaar bij stil te staan. De planner is ingedeeld per kwartaal, heeft een maandoverzicht en vervolgens een weekplanner. Naast ruimte voor afspraken, is er ook plek voor to do’s. Aan welke projecten ga je dit kwartaal werken, welke mensen wil je spreken en wat zou je graag willen doen, wat ga je doen om klanten binnen te halen? Het is dus veel breder dan alleen maar een basic planner.

Er is ook veel aandacht voor je persoonlijke balans. Elke week geef je een score voor bijvoorbeeld gezondheid, welzijn, vrije tijd, sociale relaties. Dat geeft je inzicht in je persoonlijke ontwikkeling door het jaar heen. Je kunt zakelijk heel succesvol zijn, maar er is meer dan alleen dat. Al met al een all round planner die je echt helpt met het halen van je zakelijke doelen maar ook met je persoonlijke balans.’

Fay Loren over haar favoriete agenda

Fay Loren: Dailygreatness journal

Burlesque artiest Fay Loren over haar favoriete planner: ‘Ik vind de Dailygreatness journal een goede planner omdat hij mij laat nadenken over waar ik in mijn carrière heen wil. Daarnaast biedt het goede tools om stap voor stap te plannen en te reflecteren.

Met de Dailygreatness journal formuleer je jouw dromen voor de langer termijn en daarna deel je dat op naar jaar, kwartaal, maand, week en dag. Eigenlijk is het een planner die geschikt is voor iedereen, niet alleen voor ondernemers. Je vult namelijk ook doelen in bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, familie en gezondheid.

Naast het plannen moet je iedere dag je intentie opschrijven, waar je dankbaar voor bent en de 3 belangrijkste dingen om te doen. Aan het einde van de dag kan je aan de hand van verschillende vragen reflecteren. Als ondernemer vindt ik dit een hele fijne manier om na te denken over mijn keuzes.’

Claudia over haar favoriete agenda planner

Claudia Verhey: Succesplanner

Claudia Verhey, ondernemerscoach van Het Verhalenpakhuis over haar favoriete planner: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn planner compact is, maar toch ruim genoeg om per uur afspraken en taken in te kunnen plannen. Verder vind ik het fijn als de planner een stijlvolle uitstraling heeft, makkelijk in mijn tas past, niet te girly is en geen afleiding bevat. De afgelopen jaren heb ik meerdere planners geprobeerd, maar aan deze Succesplanner ben ik echt verkocht.

Je gebruikt de Succesplanner als agenda maar ook om scherp te blijven stellen op je doelen. Er zit een maandelijkse evaluatie in (wat ging er goed, wat kan er beter, waar wil ik op focussen?) plus per kwartaal een aansporing om je dromen achterna te blijven gaan én dat ook praktisch te maken. Wat fijn is is dat je er zowel je werk als privé afspraken en taken in kwijt kunt. Want het is natuurlijk suf als je daar twee verschillende agenda’s voor moet bijhouden.

Andere extra’s in de planner? Nieuwe contacten, focuspunt van de week, to-do privé en werk, krabbelruimte, maandoverzicht en een doelenboom. Er staan inspirerende quotes in en tips in, de planner houdt je bij de les. Interessant voor ondernemers vind ik de maand-check-up, dat stelt je echt weer even scherp.’

Ook uit deze serie: 
Planners voor ondernemers #1 Jisca over haar Balans Planner
Planners voor ondernemers #2 Marloes over haar Flow Planners
Planners voor ondernemers #3 Marieke over haar Zakenmam Agenda


Dit artikel bevat affiliate-links.