Bij welke Arnhemse koffietentjes kun je heerlijk zitten en (belangrijk!) tegelijkertijd lekker werken? Waar is de koffie fantastisch en de wifi nóg beter? Dit zijn volgens 5 ondernemers de beste en meest inspirerende Arnhemse flexwerkplekken.  

The Workstation

Gele Rijders Plein 36, 6811 AR Arnhem
www.theworkstation.nl

Desirée Pelgrom van Curvacious: ‘Ik werk meestal vanuit huis maar soms ben ik op een werkplek buiten de deur net even wat productiever. The Workstation is een perfecte ontmoetingsplek voor zakelijke afspraken en ook vanwege de combinatie van goede bereikbaarheid, rust, fijne sfeer, snel internet (wifi en glasvezel) en goede koffie.

Je kan er gewoon aan een tafeltje werken, maar als je echt rust wil dan kan je ook een stille werkruimte reserveren. Het interieur is een beetje industrieel gemengd met een ‘huiskamergevoel’ en naast veel soorten koffie en thee staat er nog meer lekkers op de kaart. Zo kan je er de hele dag blijven zitten en tussen het werken door ontbijten, lunchen en borrelen. Leuk detail: ze werken graag samen met lokale kleine ondernemers en daar heb ik echt een zwak voor.’

Thialf

Dullertstraat 33-1, 6828 HJ Arnhem
www.thialf.nu

Nicole Beaujean van N.B. tekst & advies: ‘‘Vrijstaat Thialf’ is een avontuurlijke plek midden in Arnhem. Je kunt er spelen, sporten, zonnen en kletsen. Sinds 2015 heeft de Vrijstaat een fijne brasserie, waar ik graag zit te schrijven of afspreek voor interviews en werkoverleg. Je kunt er lekker lunchen en borrelen, zeker als er mosselen of coquilles op de kaart staan.

Complimenten voor de creatieve low-budget interieurstyling, met leuke kwinkslagen en verwijzingen naar de locatiehistorie. Mooi uitzicht ook. Vakantiegevoel, vooral in de zomer op het terras. Het is een onontdekt paradijsje midden in de populaire woonwijk Spijkerkwartier.’

Mams Coffee

Willemsplein 45, 6811 KD Arnhem
www.mamscoffee.nl

Yvonne Renckens van Powervrouwen netwerk: ‘Horeca gelegenheden vallen of staan bij mij met betrokken personeel. En laat dat nou precies hetgeen zijn waar Mams in uitblinkt. Eigenaar Wim kent veel van zijn gasten en maakt altijd een momentje vrij om even bij te praten met je. Ik organiseer hier de Powervrouwen netwerk events en ze denken altijd enorm mee om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Er is wifi, er zitten overal stopcontacten en je hebt een bar door de hele zaak waaraan je rustig alleen kan werken. Ze zijn gevestigd in het centrum en er ligt een treinstation praktisch voor de deur. Door de weeks zijn ze al vanaf 7:00 ‘s ochtends open. Ze hebben een eigen lijn met koffie, die echt heerlijk is en je kan er ook een to-go beker van meenemen.

Eigenaar Wim gaat regelmatig naar het buitenland om andere ondernemers bij te scholen en hij is zeer geliefd bij de topsporters van Papendal. Mocht je een Olympische sporter tegen het lijf willen lopen, this is the place to be.’

Rawsome

Brouwersplein 7, 6811 BL, Arnhem
www.rawsome.nl

Irina Verwer: ‘De sfeer bij Rawsome is goed: het is er rustig en relaxed. Daarnaast vind ik de smoothies, chai en taartjes heerlijk en is de WiFi verbinding goed genoeg. De inrichting en bezoekers zijn nooit heel druk of onrustig dus ik kan me er goed concentreren. Voor mij is het een ideale plek om workshops en retreats voor te bereiden of mijn mails te beantwoorden.

Rawsome is alle dagen open, wat voor mij heel prettig is. Daarnaast openen ze ook op maandagen al vroeg: ideaal! De bereikbaarheid is erg goed: Rawsome zit midden in het centrum van Arnhem, vlakbij goede OV verbindingen. De menukaart is voor mij een goede reden hier regelmatig te komen: alles is biologisch, plantaardig en glutenvrij.’

Momento

Oude Oeverstraat 98, 6811 JB Arnhem
www.momento-arnhem.nl

Margot Rantong van HSP Ondernemen met gevoel: ‘Mijn meest favoriete flexwerkplek in Arnhem is ROZET. Hier vind je oa de bibliotheek, het Kunstencentrum en het Centrum voor Cultureel Erfgoed. Een fijne, creatieve plek waar je tussen andere flexwerkers kunt opgaan, uitwisselen & netwerken. Of in rust en focus je eigen tafel of werk’eiland’ kunt opzoeken. Op elke verdieping zijn flexwerkplekken met wifi-ondersteuning en eigen stroomvoorziening.

Op de begane grond vind je Momento. Ze serveren biologische koffie, allerhande soorten thee en een creatieve kaart. Je kunt er aan tafel smullen of lekker chill neerploffen op een loungeplek. En voor de minder gefortuneerde ondernemer: 1 drankje is verplicht maar daarvoor mag je er ook de hele dag komen flexwerken zonder extra ‘consumptieplicht & gedoe’. En er is een groot dakterras (mét bar) voor de zonnige zomerdagen. Een echte aanrader op nog geen 5 minuten loopafstand van Centraal Station.’

Wil je flexwerken in bijvoorbeeld Rotterdam, Utrecht, Haarlem of op het strand in een geweldige strandtent? Check dan hier onze andere tips!