Bij welke Groningse koffietentjes kun je heerlijk zitten en (belangrijk!) tegelijkertijd lekker werken? Waar is de lunch fantastisch en de koffie nóg beter? Dit zijn volgens 5 ondernemers de beste en meest inspirerende Groningse flexwerkplekken.

Holtbar

Oude Kijk in Het Jatstraat 20, 9712 EH Groningen
www.holtbar.nl

Annelies Pieterse van Ikzie Coaching en Communicatie: ‘Wat ik zo fijn vind bij Holtbar is de sfeer. Omdat het een conceptstore is, is het dus niet een zaak die vol staat met tafels met koffie drinkende mensen, maar de mix van een aantal tafels en mensen die rond lopen voor een leuk kadootje. Dat is meteen voor mij het grootste plus punt ten opzichte van de reguliere koffietentjes. Als je rustig wilt zitten pak je een tafel achter in de zaak maar voor een overleg is het prima toeven voor in de zaak.

Jacobien maakt heerlijke koffie, haar moeder maakt lekkers voor bij de koffie en sinds kort hebben ze ook een kleine menukaart. De zaak zit midden in het centrum en is ook met de auto goed te bereiken vanwege de parkeermogelijkheid aan de singel of bij de garage.’

Feel Good

Oude Kijk in Het Jatstraat 29, 9712 EB Groningen
www.feelgoodgroningen.nl

Tischa Neve van Groot & Klein: Mijn favoriete tentje in Groningen? Feel Good! De naam zegt precies hoe en wat het is. Gezond, supergezellig en een heerlijke plek om te zitten, werken en te chillen. Bij binnenkomst waan je je in een combi van Bali en Ibiza, knus, geborgen, vrolijk en net anders dan anders.

Je kunt er heerlijk werken en het lijkt wel of er alleen maar leuke mensen komen. Het eten is puur en écht, uit de natuur. Je voelt je gelijk welkom als je binnenkomt, dankzij goed en vrolijk personeel en gezonde en prachtig kleurrijk opgemaakte gerechten. Het is met zoveel liefde bedacht en gemaakt. Heerlijke koffie, smoothies, salades en taartjes… Je kunt er ontbijten, lunch en ‘s avonds eten ‘wat de pot schaft’.’

The Student Hotel

Boterdiep 9, 9712 LH Groningen
www.thestudenthotel.com

Esther van Dijk van Estentie: ‘The Student Hotel is mijn favoriete flexwerkplek in Groningen. Of eigenlijk mijn twee favoriete plekken, want in The Student Hotel zit restaurant The Pool. Ik wissel beide plekken af, ze hebben een geheel eigen sfeer. Beide plekken hebben grote tafels met stopcontacten voor flexwerkers. Ook is bij beide ruimten aandacht besteed aan de sfeer en inrichting. Het is ruim, met veel ramen en zonlicht, hoge plafonds, veel kleur en leuke details. De sfeer is goed en het publiek is echt een mix van (internationale) studenten en ondernemers. Dit geeft een lekkere productieve energie.

Wanneer ik meer op mezelf wil zijn dan ga ik vaak aan de kant van The Student Hotel zitten, als ik wat meer onder de mensen wil zijn dan ga ik in The Pool zitten. Dit restaurantgedeelte heeft zowel de typische werkplekken met stopcontacten in de tafel als restauranttafeltjes. Het is hier heel geschikt om af te spreken met klanten of andere ondernemers voor koffie of lunch. Het personeel is heel vriendelijk en het is het helemaal goed wanneer je hier de hele dag zit. Ik heb hier vaak hele productieve dagen.

Tucano

Oude Kijk in Het Jatstraat 52, 9712 EL Groningen
www.tucanocoffee.com

Tekstschrijver Hannah Ellens: ‘Tucano is een kleurrijke, warme plek. Het is één van mijn favoriete koffietentjes omdat het me erg doet denken aan Amerika. De mensen die er werken spreken Engels, je krijgt een buzzer mee nadat je besteld hebt (ook bij alleen koffie) én je kunt bepalen hoe zoet je koffie is. Een low sweet vanilla latte bijvoorbeeld. Fijn, want op andere plekken is het vaak veel te zoet!

Tucano is ruim opgezet, maar voelt toch knus. De WIFI is prima en het is er nooit idioot druk. Alles draait er om gezelligheid en koffie, van foto’s aan de muur, tot heuse koffieworkshops voor de liefhebber. Lekker, geïnspireerd werken.’

De Uurwerker

Uurwerkersplein 1, 9712 EJ Groningen
www.uurwerker.nl

Contentstrateeg Karlijn ter Horst: ‘De Uurwerker is één van mijn favorieten om te werken, omdat de sfeer zo fijn is. Vooral ‘s ochtends is het er lekker rustig – hoewel, klein minpuntje, ze pas om 10 uur open gaan (en op maandag zelfs pas om 12uur). De Uurwerker kent zelfbediening, dus je moet bestellen aan de bar. Dat maakt dat het personeel (jong, hip, gezellig) niet om de haverklap bij je staan om te vragen of ze nog iets voor je kunnen doen. Bovendien doen ze niet moeilijk over een ochtend werken op twee koppen (goede!) koffie.

Er zijn verschillende werkplekken: je kunt neerploffen op de chesterfield-banken of werken aan een gedeelde tafel. De WiFi is snel, ook al werken er veel mensen.

De kaart wisselt regelmatig. De pizza’s zijn fantastisch, in een echte steenoven gebakken en kun je al vanaf 13u ‘s middags bestellen. In de loop van de middag wordt de Uurwerker vaak wat drukker, want het is een geliefde tent bij borrelaars en eters. Ook een goede plek om klanten te ontvangen, want de inrichting is modern en ziet er gelikt uit – echt goed gedaan door Groninger ontwerper Bjorn Eerkes.

Wil je flexwerken in bijvoorbeeld Utrecht, Haarlem of in een strandtent?
Check dan hier onze andere tips!