Op zoek naar een fijne flexwerkplek in Utrecht om te werken? 9 ondernemers tippen hun favoriete hotspot in de horeca (dus: goede koffie, lekkere lunch, snelle wifi én stopcontacten) in Utrecht!

Meneer Peer

Bemuurde Weerd Oostzijde 36, 3514 AP Utrecht
www.meneerpeerutrecht.nl

Laura Stassen van Zin en Verzin: ‘Ik vind de sfeer heel relaxed bij Meneer Peer. Het voelt echt als een huiskamer en de eigenaresses zijn ook ontzettend vriendelijk. Altijd in voor een praatje en ze hebben een fijne energie.

Ze hebben ontzettend lekkere broodjes op de kaart, ook to go! Ben ik erg fan van als het mooi weer is, dan kun je lekker op de trappen aan de sluis zitten. Het kan er druk zijn maar dat voelt eigenlijk nooit zo. Het is een heel knus zaakje en ze nemen de tijd voor je. Je wordt ook zeker niet weggekeken zoals op andere plekken in de stad soms het geval is. Bovendien ben ik erg fan van de ‘vintage stijl’ van het zaakje.’

Broei

Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht
www.broei-utrecht.com

Saskia Mardi: ‘Broei is écht een plek die je een keer moet checken. Ze hebben er speciale laptoptafels, voorzien van  stroomkabels. Vaak raak ik aan de praat met anderen die ook aan de laptoptafel zitten – dat is toch gezellig. De koffie is erg lekker en als je zin hebt in iets fris dan hebben ze de heerlijke limonades van Roze Bunker. Ze hebben een verrassend menu met een knipoog naar veel verschillende culturen. Tip: try the Shakshuka. You will thank me!

Er zijn verschillende ‘ruimtes’ waardoor je comfortabel met een groep kunt lunchen maar ook lekker knus met z’n tweeën in een hoekje kunt wegtrekken. Broei ligt naast het Utrechts nieuwe treinstation Vaarsche Rijn, 2 minuten vanaf Utrecht Centraal. Mensen buiten Utrecht kunnen het dus makkelijk bereiken.’

‘t Koffieboontje

Oudegracht 92, 3511 AV Utrecht
www.tkoffieboontje.nl

Jessica Antonio van J-ANT.: ‘Voor mij  is ’t Koffieboontje ‘t perfecte koffietentje om computerwerk te doen. Het internet is snel, er is meer dan genoeg stroom en de producten zoals koffie, thee, broodjes zijn super lekker.

Ze hebben een doosje waar je je eigen stempelkaart kan bewaren en elke keer als je iets bestelt krijg je een stempel. Als je 10 stempels hebt kun je genieten van een gratis koffie of thee. ’t Koffieboontje is rustig en knus, zonder hard muziek. Het is de perfecte plek om te concentreren!’

Gys

Amsterdamsestraatweg 113, 3513 AC Utrecht
Voorstraat 77, 3512 AL Utrecht
www.gysutrecht.nl

Lisa Peters van Bakkie Content: ‘Met 2 vestigingen aan de Amsterdamsestraatweg en de Voorstraat kun je kiezen waar je het liefste zit. De wifi is bij beiden erg goed, de koffie is overheerlijk en er is veel keus voor veganisten, vegetariërs of mensen die glutenvrij eten.  Je kan je cappuccino dus gewoon met koe-, soja-, kokos- of amandelmelk bestellen.

Overdag is het lekker rustig, maar in de avonden wordt het wat drukker met mensen die een hapje komen eten. Wees ze dus voor en ga lekker in de ochtend. Ook zijn er voldoende stopcontacten, maar zorg er wel voor dat je op een goede plek zit. Het personeel is ook altijd erg vriendelijk en pusht je niet om telkens weer wat te bestellen.’

Het gegeven paard

Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
www.cafehetgegevenpaard.nl

Jennifer van De Dansformule: ‘Een van mijn favoriete werkplekken in Utrecht is Het Gegeven Paard. Het Gegeven Paard zit onderin Tivoli Vredenburg en is goed ingericht om in te werken; Wifi, grote lange tafels met stopcontacten, fijne verlichting en gezellig druk.

Ik houd niet van al te stille werkplekken, dan kan ik net zo goed thuis gaan zitten werken. Het personeel is vriendelijk, de menukaart top en op vrijdagmiddag kan je lekker blijven zitten voor een vrijdagmiddagborrel. Dan is het altijd gezellig druk. Ideaal! Proef zeker een van de lekkere limonade’s en ga op de vrijdagmiddag voor een cocktail om een goede werkweek af te sluiten.’

Koffie en ik

Vleutenseweg 169, 3532 HC Utrecht
www.koffieenik.nl

Eefje van Studio Spruijt: ‘Mijn echte favoriet is Koffie en Ik. De Scandinavische inrichting in combinatie met mensen die echt even de tijd nemen om er te gaan zitten, en niet na een bakje koffie met haast meteen weer verdwenen zijn.  Dat maakt het een hele gezellige werkplek.

Ook in het weekend is het een heerlijke plek om met vrienden te lunchen. De kaart bestaat uit biologische streekproducten en vooral heerlijke koffie. O, en vergeet de carrot cake niet. Een echte aanrader.’

Cornelis

Maliestraat 16, 3581 SL Utrecht
www.cornelis-utrecht.nl

Linda Hauer van Seksualiteitsbureau: ‘Cornelis zit op een hoek in een heel leuk, oud pandje. Ze hebben het heel sfeervol ingericht, met mooie kleuren op de muur, leuke tafels en gave posters aan de muur. Mijn favoriete drankje is de Chai Latte Coffee, vooral lekker bij druilerig weer in de herfst.

De flexwerkers zitten aan een grote keukentafel waar stapels tijdschriften op liggen. Altijd lekker om even doorheen te bladeren als je even geen inspiratie meer hebt om verder te werken. Aan die tafel zit je meestal met 3 of 4 anderen te werken. Een lekker rustig plekje om te werken en er staat vaak rustige muziek op. Cornelis ligt middenin een woonwijk, dus met de auto is het niet heel makkelijk te bereiken, maar met de fiets of lopend – zoals ik doe – is het goed te doen.

De Stadstuin

Europalaan 20, 3526 KS Utrecht
www.destadstuinutrecht.nl

Willy Bakker van Willy’s Wereld: ‘De Stadstuin vind ik fijn omdat het er best rustig is en je dus prima zaken met elkaar kan bespreken. Bovendien ziet het er heel gezellig uit. Ook al is het een open ruimte, toch zijn er verschillende hoekjes waar je je met elkaar kan terugtrekken.

De lampen boven de tafels zorgen ervoor dat je er ook goed kunt werken als het ‘s avonds donker is. Bij De Stadstuin hebben ze verschillende soorten lekkere thee. Als je het vraagt aan het personeel, krijg je het WiFi wachtwoord mondeling. Het is een makkelijk bereikbare plek met de fiets en er stopt een bus voor de deur vanaf Utrecht Centraal. Heerlijk voor in de zomer: er is een tuintje met houten ligstoelen.

Sector 3

Twijnstraat 7, 3511 ZG Utrecht
www.sector-3.nl

Marieke Hengelaar  van  The Local Package: ‘Sector 3 zit in de Twijnstraat, één van de fijnste winkelstraatjes van de binnenstad van Utrecht. De Twijnstraat ligt net buiten het drukke gedeelte van het centrum. Veel koffietentjes in het centrum van Utrecht zijn overvol terwijl je bij sector 3 juist ongestoord kan werken terwijl er wel een leuke en gemoedelijke sfeer hangt. En – ook heel belangrijk – ze hebben er lekkere koffie!

Op de menukaart hebben ze heerlijke zoete dingen staan (macarons en taart) maar ook salades en broodjes.Als ik een klus moet doen waarbij ik me langere tijd wil concentreren werk er graag. Op ons kantoor is het vaak reuze gezellig maar daardoor ook lastig om echt te focussen en thuis vind ik het al snel veel te stil. Dus zo nu en dan verwen ik mezelf met een dagje Sector 3: lekker koffie, salade én lekker rustig zonder dat ik me eenzaam hoef te voelen.

Wil je flexwerken in bijvoorbeeld Rotterdam of op het strand in een geweldige strandtent?
Check dan hier onze andere tips!