Heb je nog geen agenda of planner klaar liggen voor het nieuwe jaar? Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee welke je moet kiezen? Don’t worry, we’ve got your back! Gister spraken we Jisca over haar Balans Planner, vandaag vertelt Marloes over haar Flow Planners.  

Flow Planners

Het idee voor het ontwikkelen van een eigen planner ontstaat bij Marloes al zo’n drie jaar geleden. Als drukke moeder met een eigen bedrijf, een man met wisselend werkrooster én twee kinderen komt ze altijd ruimte tekort in haar agenda. In 2017, na drie jaar dromen en een jaar hard werken aan haar agenda, lanceert ze de eerste editie van Flow Planners

 

Wat was voor jou de reden om zelf een planner te ontwikkelen? 

‘Zelf miste ik vaak ruimte en mogelijkheden in de planners die ik gebruikte. Ik had altijd gebrek aan schrijfruimte voor het maken van notities, het neerkrabbelen van to-do’s, enzovoort. Vaak schoot dan ook de gedachte door mij heen hoe ik dit zou doen wanneer ik zelf een planner zou uitgeven. Toch heb ik deze gedachte drie jaar lang onderdrukt, in de veronderstelling dat ik dat niet zou kunnen omdat ik er niet voor ben opgeleid.

Flow Planners 2019 Pink en Mint

Uiteindelijk stond ik op een kruispunt in mijn leven, ik wist niet meer precies wat ik wilde in de toekomst op het gebied van werk. Op dat moment heb ik de knoop doorgehakt en besloot ik om mijn droom te verwezenlijken. Het uitgeven van mijn eigen planner. De beste keuze ever!

Voor wie heb je Flow Planners ontwikkeld?

‘De planner heb ik speciaal ontwikkeld voor drukke en ondernemende vrouwen. Het systeem in de planner ondersteunt je bij het realiseren van zowel zakelijke als persoonlijke doelen en dromen. Daarbij bevat hij ook voldoende ruimte om werk en privé te combineren.’

Waarom is Flow Planners zo handig voor ondernemers?  

‘Belangrijk is het systeem waar je op kan vertrouwen. Deze is als volgt opgebouwd.

Agenda voor ondernemers en zelfstandigen en freelancers

– Jaardoelen: Daaronder vallen de jaarterugblik, het visionboard en het jaarvooruitzicht. Allen zowel voor privé als voor zakelijk.
– Maanddoelen: Hieronder vallen de maandelijkse reflecties, de intenties & doelen voor de komende maand en je sprints waarin je concreet aangeeft wat je komende maand wilt gaan doen. Vervolgens heb je het maandoverzicht, met social media trackers.
– Weekdoelen: Je vind hierin je weekoverzicht met ruimte voor je doelen, boodschappenlijstje, taken, maaltijdplanner, focuspunten en een inspirerende quote.
– Dagelijkse taken: Dagen zijn opgedeeld in 3 kolommen voor het overzicht, zo hik je niet tegen een lange dag op. Daarnaast heb je ruimte voor je taken privé, taken werk en een bellijst. Je kan je waterinname bijhouden en iedere 2 (á 3 dagen) heb je een vraag die verdieping geeft op de quote. Dit laat je nadenken op diverse vlakken binnen persoonlijke ontwikkeling.

Naast al deze punten zijn er veel blanco notitiepagina’s en achter in de planner vind je pagina’s om zelf je notities in kolommen in te delen. Is dat uren- of rittenregistratie? Kinderopvang? Orders? Kasboek? Het kan allemaal. En er zit een handig plastic mapje achterin in de planner, waar je je bonnetjes onderweg in kan stoppen. Of gewoon een mooie foto van je dierbaren. En de planner bevat dit jaar tabbladen, daar ben ik ook enorm blij mee!

Dit jaar heeft persoonlijke ontwikkeling een veel prominentere plaats gekregen in de planner. Ik geloof namelijk in plannen vanuit balans. Je planning is je leidraad, maar wie je bent, wat je wilt en hoe je je wilt voelen is altijd leidend. Door stil te staan bij je gevoelens en bij wie je bent kom je dichter tot jezelf. Dit kun je weer meenemen in je dromen en doelen.’

Marloes de Jong - Flow Planners2Wat is jouw ultieme tip om te plannen en te werken aan je doelen?

‘Dit vind ik een hele moeilijke, want ik ben er van overtuigd dat er geen één systeem, tip of manier van werken bestaat die voor iedereen werkt. We zijn allemaal anders. Maar als ik dat toch een tip weg geef is het deze: ‘Plan met je hart, zonder je hoofd uit het oog te verliezen!’

Wat bedoel ik hier mee? Dit is het plannen vanuit balans waar ik heel erg op hamer. Een strakke planning werkt niet. Je legt jezelf alleen maar een last op. Een verwachting die je niet kan nakomen.

Je hebt constant te maken met verschuivende prioriteiten. Het is daarom heel erg belangrijk om je gevoel te blijven volgen in alles wat je doet. Natuurlijk moet je jezelf ook niet tegenwerken. Wanneer ik alleen naar mijn gevoel luister blijft mijn administratie mooi liggen. Daarom is het zo nu en dan ook erg belangrijk om je hoofd erbij te houden, maar wanneer je naar je gevoel luistert weet je écht wel wat er moet gebeuren. Het is alleen je hoofd die jou vaak dwarsboomt, omdat je bijvoorbeeld uit je comfortzone moet stappen. Het blijft belangrijk om goed te bedenken en ontdekken of je aan uitstelgedrag en zelfsabotage lijdt of dat je écht een andere taak hebt die belangrijker is.’

 Je kunt Flow Planners hier bestellen 

Wil je meer weten van Marloes? Je kunt haar volgen via www.flowplanners.nlInstagram en Facebook


Ook uit deze serie: 
Planners voor ondernemers #1 Jisca over haar Balans Planner
Planners voor ondernemers #3 Marieke over haar Zakenmam Agenda

Dit artikel bevat affiliate-links.