Boeken voor ondernemers zijn er genoeg. Maar welke zijn nu écht de moeite waard? WENDY DE WIT is oprichtster van het Happiness café en ze geeft workshops en coaching over mindset en ondernemen. Zij deelt vandaag haar 5 favorieten. Van welke boeken heeft ze – zakelijk en persoonlijk – veel geleerd? Welke boeken hebben indruk op haar gemaakt en welke boeken inspireren haar? Komen ze!

1. Eindeloos geluk – Gabrielle Bernstein

Dit boek geeft je praktische tools voor meer ing in jouw leven.

Wendy de Wit - haar 5 favoriete ondernemersboeken

Spirituele coach Gabrielle Bernstein kan heel goed aangeven wat het ego met ons doet en hoe we hier op verschillende manieren mee om kunnen gaan. In Eindeloos geluk laat ze zien dat je je eigen leven in handen hebt en ze helpt je in contact te komen met je ~ing, je innerlijke gids. Eindeloos geluk kost €13,99.

2. Playing Big – Tara Mohr

Dit is echt een must read voor vrouwelijke ondernemers!

Ze vertelt waarom wij als vrouw het lastig vinden om ‘groots’ te ondernemen en het schijnt dat dit universeel is, dat we allemaal dezelfde onzekerheden en angsten hebben. Ik vind dit boek echt een eyeopener en heeft mij geholpen om stap voor stap meer zichtbaarheid te creëren. Playing Big kost €14,99.

3. Big Magic – Elizabeth Gilbert

Hoe creativiteit en inspiratie werkt!

In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken en om anders naar je creativiteit te kijken. Ze laat je zien hoe je je ideeën kunt omarmen. Het is makkelijk te lezen en geeft je een mooi beeld hoe Elizabeth vind dat inspiratie werkt en gaat. Big Magic kost €8,99.

4. The Desire Map – Danielle La Porte

Wat zou er kunnen gebeuren als jij voortaan je keuzes baseert op hoe jij je wilt voelen?

Ik gebruik de inspiratie van Danielle vooral in mijn meditaties & visualisaties. Dit boek resoneert enorm met mij! Het spreekt aan op mijn WHY, waarom doe je wat je doet en hoe wil ik mij voelen? Gevoelens geven ons richting. Hoe wil jij je voelen? The Desire Map kost €20,82.

5. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Inspireert mij om iedere keer weer bewust te zijn van mijn mindset en de kracht van positieve gedachten.

De titel spreekt mij niet zo aan, echt Amerikaans en op geld gericht. Maar het is veel meer. Het geeft de rijkdom aan in een breed perspectief; die van persoonlijke groei en rijkdom. Het gaat om je verlangens te bepalen, de juiste mindset, creatief durven zijn en jouw unieke talenten te gebruiken! Think and Grow Rich kost €19,95.

OVER WENDY DE WIT

Wendy de Wit - haar 5 favoriete ondernemersboeken

Ik empower ondernemende powervrouwen om het maximale uit hun leven en business te halen. Dat doe ik door middel van het geven en organiseren van inspiratie workshops, events, coaching en (online) trainingen. Ik geloof dat juist vrouwen zich veel meer mogen openstellen voor authentiek ondernemerschap en leiderschap. Zonder rollen of maskers en druk te voelen van de maatschappij, maar gewoon jezelf kunnen zijn en dat doen waar je blij van wordt, groeit en je potentie benut. Hierdoor wordt de wereld zachter en liefdevoller en dat hebben we nodig. Met mijn andere bedrijf Act for more Happiness, zet ik mij in voor meer geluk in de samenleving. Met meer geluk bedoel ik meer verbinding, echtheid en voldoening. Dit jaar heb ik twee keer het Happiness café georganiseerd met thema’s als vitaliteit, creativiteit en geluk. Verder ben ik bezig met het creëren van een online programma, zodat je op elk moment kan beslissen aan welke inspiratie je behoefte hebt en in wilt groeien. Zodat er steeds meer mensen het leven leiden waar ze gelukkig in zijn, zichzelf durven te zijn en eigen keuzes kunnen maken. Ik geniet het meest van de vrijheid en nieuwe ideeën. Van het creëren van concepten waarvan je hart sneller gaat kloppen. Dat ik mijn volledig potentieel kan ontplooien en zelf kan bepalen met welke mensen ik wil samenwerken. Ik vind het fantastisch om ondernemende powervrouwen te inspireren en te verbinden. Dat er meer mag ontstaan vanuit overvloed, meer vertrouwen, meer ondernemerschap en lef. Het is niet gemakkelijk in deze maatschappij om je hart te volgen en hier je bedrijf van te maken. Vaak worden we onbegrepen door je omgeving, helemaal als er een baan op het spel staat. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik wel de keuze heb gemaakt. Hoewel iedere dag weer een uitdaging is, zijn de voldoening, groei en de energie die ik ervan krijg zo ontzettend de moeite waard. Dat gun ik iedereen! Waar ik van droom is in vrijheid, waar dan ook ter wereld, zoveel mogelijk mensen te mogen empoweren met ActFormoreHappiness en de Powervrouw Academy in de reis van het ondernemerschap, de juiste mindset en een gelukkiger leven.

Je kunt Wendy volgen via haar website www.wendydewit.nl, Twitter en Instagram.
Kijk voor het volgende Happiness café op www.actformorehappiness.nl.

Dit artikel bevat affiliate-links.