Boeken voor ondernemers zijn er genoeg. Maar welke zijn nu écht de moeite waard? Coach en trainer SUSANNE PISTOOR (34) deelt haar 5 favorieten. Van welke boeken heeft ze – zakelijk en persoonlijk – veel geleerd? Welke boeken hebben indruk op haar gemaakt en welke boeken inspireren haar? Komen ze!

1. Return to Love – Marianne Williamsen

Als ondernemer stap je steeds weer uit je comfortzone om te groeien en te ontwikkelen. 

5 ondernemersboeken - favorieten van Susanne Pistoor

Dit boek is een interpretatie van de metafysische tekst Een Cursus In Wonderen. Als mens, en zeker als ondernemer, stap je steeds weer uit je comfort zone om te groeien en te ontwikkelen. Kritische gedachten, die voortkomen uit angst, over jezelf, over mogelijk falen, zijn daarbij niet ongewoon. Maar je hebt ook altijd een keuze. Kies je voor angst of kies je voor Liefde? Liefde staat je toe te experimenteren, er gewoon voor te gaan, je plek in te nemen, volledig heerlijk jezelf te zijn. Met alles er op en er aan. Je hebt dus steeds terug te keren naar liefde en de angst te zien voor wat het werkelijk is: een illusie. Return to Love kost €14,99.

2. The 5 minute journal

Zo’n kleine handeling in je routine en zo’n goed begin van je dag!

The 5 minute journal is eigenlijk geen boek dat je gaat lezen. Het is een journal waarin je iedere dag ’s ochtends en ’s avonds een paar minuten schrijft. Het heeft vaste vragen als: waar ben je dankbaar voor vandaag? Wat maakte je dag heel goed? Wat zou het nog beter gemaakt hebben? Door deze laatste vraag kwam ik er achter dat mijn dag eigenlijk het fijnst is als het 3 elementen bevat: buiten zijn, bewegen en gezond eten. Wat ongelooflijk simpel en basaal. Nu zorg ik er dus voor dat de meeste van mijn dagen in ieder geval deze elementen in zich hebben. Iedere dag krijg je een inspirerende quote en eens per week een kleine opdracht. Zo’n kleine handeling in je routine en zo’n goed begin van je dag! Het boekje is ontwikkeld door Alex Ikon. Hij en zijn vrouw Mimi Ikon zijn sowieso ongelooflijk inspirerende ondernemers met het hart op de juiste plaats en een reislust waar ik van smul. The 5 minute journal kost $22.95.

3. The 4-Hour Work Week – Tim Ferris

Herinnert me eraan om slimmer en niet harder te werken.

Dit boek is een enorme bestseller en zal bij velen zeker bekend zijn. Het is een boek dat nu en dan weer eens doorlees omdat het me er steeds aan herinnert om slimmer, niet harder te werken. Ik kom uit West-Friesland en daar heb het belang van Hard Werken mee gekregen. Alleen past dat niet meer bij hoe ik nu naar het leven kijk. Hard werken om ergens te komen is helemaal oké. En ik weet inmiddels dat het er niet om gaat hoe hard je werkt, maar om wat je doet met je energie, hoe handig pak je dingen aan, raak je mensen met je verhaal, geniet je van wat je doet? The 4-hour Work Week  kost €15,49, het Ebook kost €7,99.

Lees ook: 9 x handige software voor je boekhouding

4. De zeven spirituele wetten van succes – Deepak Chopra

Raakt aan wat we als ondernemer te doen hebben. 

Dit kleine boekje is een praktische gids voor het vervullen van je dromen. En als ondernemers zijn we toch dromers. We hebben plannen, doelen en visies die stapje voor stapje realiseren en tot werkelijkheid maken. 7 universele weten worden besproken. Zoals de wet van pure potentialiteit, de wet van het geven en de wet van de minste weerstand. Het begint met deze tekst: Je bent wat je diepe, bezielende wens is. Zoals je wens is, zal je wil zijn. Zoals je wil is, zullen je daden zijn. Zoals je daden zijn, zal je lot zijn. Ik vind dit prachtig. En het raakt aan wat we als ondernemers te doen hebben: naar binnen gaan, zelfonderzoek doen, want hou ik van, wat heb ik te helen, en onze ‘gifts’ delen met de wereld.’ De zeven spirituele wetten van succes kost €13,95.

5. From Coach To Awakener – Robert Dilts

Perfecte balans tussen spiritualiteit en strategie. 

Dit boek is een must voor alle coaches. Het gaat er nu in deze tijd om dat mensen wakker worden zodat zij zelf weer verantwoordelijkheid nemen voor hun levensgeluk. Robert Dilts is een van de NLP guru’s van het eerste uur.
Hij heeft me laten voelen wat onvoorwaardelijke aandacht en contact doet als coach.  From Coach To Awakener kost €29,95.

OVER SUSANNE PISTOOR

Ondernemersboeken - tips van Susanne PIstoor

Ik bied met mijn bedrijf verfrissende life coaching en training on- en offline voor iedereen die de gelukkigste versie van zichzelf wil worden. Met de online training The Love Immersion geef ik het beste van alles wat ik in 15 jaar heb geleerd als neuropsycholoog, NLP trainer, Kundalini yoga teacher en life coach. Ik leer anderen de tools en strategieën voor geluk en succes. Ik onderneem sinds 2009. Ik geniet het meest van de enorme vrijheid en creativiteit die ik elke dag mag vormgeven. Vrijheid is altijd een van mijn hoogste waarden geweest en ik heb als ondernemer de vrijheid om volledig mijn eigen pad te bewandelen. Nieuwe ideeën stromen dagelijks langs en dat geeft mij een sterk gevoel van levendigheid. Weten dat ik met het volgen van mijn eigen hart ook aan het leven van een ander een waardevolle bijdrage lever, is het mooiste wat er is. Waar ik van droom is dat we wakker worden en ons beseffen dat we zelf een enorme rol spelen in hoe ons leven er uit ziet. En dat we Liefde als GPS in ons leven kiezen en ons niet laten beperken door angst in de vorm van kritische gedachten. Ik geloof dat, als je je hart werkelijk volgt, je dan niet alleen zelf je gelukkigste leven leidt, maar dat dat ook het beste in voor ons als samenleving. Een ondernemer die je écht moet volgen is Marie Forleo, een geweldige onderneemster met een enorme sociale footprint. Ze laat een combinatie zien van authenticiteit, slimme strategie en bijdrage aan de wereld.

www.susannepistoor.com

Dit artikel bevat affiliate-links.