Welke boeken je als ondernemer inspireren? Psycholoog, schrijfster en onderneemster Sophie Dittmar heeft 5 tips voor je. ‘Dit boek heeft mij geïnspireerd nog zichtbaarder te worden en ook mijn eigen online community te starten.’ Lees nu over welk boek Sophie het heeft! 

1. De wet van aantrekking – Esther & Jerry Hicks

Met stip op nummer 1

Sov's choice

‘Dit boek heeft mijn leven compleet veranderd. Het was de eerste aanzet om mij echt te gaan verdiepen in de wet van aantrekking. Het afgelopen jaar heb ik mij hierin volledig gespecialiseerd en het heeft ervoor gezorgd dat ik enorme stappen heb genomen als onderneemster.

In slechts 3 maanden tijd ben ik van een ‘standaard’ praktijk naar een booming online business gegaan. Ik werk nu overwegend online, geef online trainingen, heb een eigen succesvolle podcastshow, ik geef Facebook Lives en heb een eigen community. Hier had ik 4 maanden geleden nog niet eens over kunnen dromen. Dit is wat de wet van aantrekking je allemaal kan brengen als je deze wet echt gaat begrijpen. Dus met stip op nummer 1, de wet van aantrekking.’ De wet van aantrekking kun je hier bestellen.

2. De Alchemist – Paulo Coelho

De verborgen boodschappen in dit boek zullen je leven een andere wending geven

Misschien niet direct het eerste ondernemersboek waar je aan denkt, maar dit boek leert je dromen en dat is de belangrijkste stap naar succesvol ondernemen. Dit boek is een van mijn favorieten.

De boodschappen die verborgen zitten in dit boek zullen je leven een andere wending geven. Dit boek was een van mijn grote inspiratiebronnen voor mijn eigen e-book: Empower your mindset. De alchemist kun je hier bestellen.

3. The Science of Getting Rich – Wallace D. Wattles

Life changing

Wow! Life changing. De belangrijkste reden waarom veel onderneemster niet verder komen is omdat ze talloze belemmerende gedachten hebben over GELD. Dit boek transformeert je money mindset, mits je de manier van Wattles weet te ontcijferen.

Het boek is niet voor iedereen weggelegd, je moet je echt in de materie willen verdiepen, maar als je Wattles zijn formule ontdekt dan is the sky the limit. Wattles is een van de belangrijkste inspiratie bronnen voor mijn Money Mindset E-Course en voor de Money Mindset podcasts episodes. The science of getting rich kun je hier bestellen.

Lees ook: Deisy Amelsbeek: ‘Ik ben iemand die ergens iets leest en gelijk ermee aan de slag gaat’

4. Purple Cow – Seth Godin

Inspireert om ‘anders’ te zijn

Seth is echt een TRIBE builder, in zijn boek inspireert hij ondernemers ‘anders’ te zijn, uniek te zijn. Dit boek heeft mij geïnspireerd nog zichtbaarder te worden en ook mijn eigen online ‘tribe’/community te starten. Purple cow kun je hier bestellen.

5. De moed van imperfectie – Brené Brown

Kleur buiten de lijntjes

Brené is een van mijn grote inspiratiebronnen. Ze is net als ik van oorsprong een academicus, maar zij laat zien hoe je ook binnen die wereld je eigen weg kunt bewandelen. Hoe je buiten de lijntjes kunt kleuren en daarmee mensen echt kunt raken.

Ik ben zeker ook niet je conventionele psycholoog, en Brené heeft dit vuurtje nog wat extra aangewakkerd. Verder heb ik van haar geleerd dat fouten maken en kwetsbaar zijn mag en zelfs onderdeel MOET zijn van succesvol ondernemen. De moed van imperfectie kun je hier bestellen.

OVER SOPHIE DITTMAR

Ik ben Sophie. Psycholoog, schrijfster en (online) onderneemster. Ik help en inspireer ambitieuze (carrière) vrouwen, onderneemsters & onderneemsters to be om meer rust & balans te creëren in hun leven zodat zij het maximale uit zichzelf, hun leven en hun carrière/bedrijf kunnen halen. Ik heb een eigen podcastshow waarbij ik wekelijks talloze vrouwen inspireer en ik ben de creator van de #empoweryourmindset community en online training. Mijn grote ondernemersdroom is mijn eigen talkshow. Ik geniet als onderneemster het meest van de creatieve vrijheid die ik heb. Als ik vandaag bedenk dat ik over 2 weken een nieuwe challenge op Facebook wil starten dan kan ik dat gewoon doen, maar als ik morgen bedenk dat ik een week naar Spanje wil kan dat ook gewoon. Dat is het voordeel van een online onderneming.

www.sovschoice.com   So Vs Choice’s podcast Show

Welke boeken hebben jou geïnspireerd? Stuur een mailtje naar redactie@myeverlane.com!

Dit artikel bevat affiliate-links.