EMILIE SOBELS (29) stond zes jaar aan het roer van Fashiolista als co-founder en Fashion Director. In 2015 vind ze het tijd voor iets nieuws en richt ze Hashtag Workmode op, een co-working space voor online influencers en digital creatives. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen. Daar willen we meer van weten! Emilie over #workmode, de belangrijkste les die zij afgelopen jaar leerde én haar tip voor jou.  

Interview Emilie Sobels - Hashtag Workmode

Hoe is #Workmode ontstaan? Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?

Een jaar geleden besloot ik dat ik zin had in een nieuw avontuur en weer echt kriebels in mijn buik wilde voelen. Dat was er na 6 jaar aan Fashiolista te hebben gebouwd niet meer en dus besloot ik om mijn vastigheid op te zeggen en iets nieuws te starten. Dat werd Hashtag Workmode: een co-working space voor online influencers en digital creatives. Stuk voor stuk girlbosses: vrouwen met een enorme ambitie die hun dromen waar willen maken.

Inmiddels heb je een derde locatie geopend en zijn er wachtlijsten om een werkplek te kunnen huren. Wat is volgens jou de reden van dit succes?

Dat klopt, onze locatie in Rotterdam is net open! Enorm spannend, want ik woon zelf in Amsterdam en heb daar het grootste deel van mijn netwerk zitten. Een goede uitdaging dus ;) Alle inspirerende girlbosses kunnen zich dus bij deze bij mij melden! Ik denk dat er meerdere redenen zijn waarom dit concept aanslaat.

Niet alleen zijn er enorm veel jonge ondernemers, het is ook fijn om te kunnen sparren met gelijkgestemden uit jouw industrie. En vrouwen doen de dingen net even anders, het is fijn om daarvan te kunnen leren van anderen.

Interview Emilie Sobels - Hashtag Workmode

Wat is de belangrijkste les die je het afgelopen jaar hebt geleerd?

Dat je helaas niet iedereen te vriend kunt houden. Dat kan erg pijnlijk zijn, maar het klikt niet altijd en soms moet je zakelijk zijn en je beslissingen daarop baseren. Uiteindelijk ben jij degene die investeert en daarom ook degene die de moeilijke keuzes moet maken. Een andere grote learning is dat je je doelen mag bijstellen en dat het helemaal niet zo erg is als een deadline een keertje opschuift. Zo lang het grotere geheel maar kloppend blijft.

Op Instagram deel je ook de kant van ondernemen die je níet zo vaak hoort en ziet: #confessionsofagirlboss Waarom vind je dit belangrijk?

Het leven op social media lijkt soms enorm glamorous en dat is het lang niet altijd. Succes gaat gepaard met keihard werken en dat is soms echt niet altijd leuk. Bovendien baart het me enorm zorgen dat er zoveel talentvolle jonge mensen met een burn-out te maken krijgen.

Tegenwoordig leeft de verwachting dat we meerdere beroepen moeten uitoefenen en zijn we niet alleen grafisch vormgever, maar ook journalist en content creator en daarnaast ook nog blogger en in de avonduren werken we als SEO specialist en marketeer.

Die slash-slash beroepen scheppen enorme verwachtingen, voornamelijk aan jezelf, en het kan enorm stressvol zijn om daaraan te voldoen. Ik vind het belangrijk dat je hard werkt en wil dat ook zeker stimuleren, maar daarnaast is het net zo belangrijk dat je tijd neemt om te ontspannen, dat bepaalt namelijk ook jouw succes. Ik doe dat zelf soms te weinig en dat vind ik belangrijk om te delen. Door erbij stil te staan op social media wil ik ook de andere kant laten zien van succes.

 

Interview Emilie Sobels - Hashtag Workmode


Kun je iets vertellen over waar je nu mee bezig bent? Wat kunnen we nog verwachten?

Er komen een aantal hele leuke dingen aan, die ook super zijn voor alle girlbosses die (nog) niet bij ons huren. Kan er helaas niet teveel over vertellen, maar als je ons op Instagram en Facebook blijft volgen, dan zie je de grote onthulling vanzelf :)

Tot slot… Wat is jouw ondernemerstip?

Vind een niche, doe wat jou blij maakt en ontwikkel een business formule die werkt. Probeer, schaaf bij en blijf vooral lachen. Ondernemen doe je omdat je het leuk vindt, niet omdat het van iemand moet.

 Interview Emilie Sobels - Hashtag Workmode

 

Emilie en Hashtag Workmode volgen? Dat kan! Via Hashtag Workmode, Facebook en Instagram