Heb je al nagedacht over je doelen voor het nieuwe jaar? Een jaarplanner helpt je bij het stellen, plannen en bereiken van die doelen. Ideaal dus als je in het nieuwe jaar met focus wil werken aan je bedrijf. Er is ontzettend veel keuze (en voor ieder wat wils!) dus hebben we er 11 voor je op een rijtje gezet.

Juliette Moolenbeek over haar jaarplanner voor ondernemers My Lovely Notebook

Juliette Moolenbeek: De Best Self Journal

De Best SELF journal

Juliette Moolenbeek van My Lovely Notebook over De Best SELF journal: ‘Ik ben ontzettend fan van deze planner omdat het eindelijk een structuur is die bij mij past en die zich daarbij ook richt op doelen, dankbaarheid en dagelijkse reflectie momenten. Er is ruimte om naast het agenda deel ook te schrijven. Hier maak ik dan altijd mijn to-do lijstje van de dag. Super overzichtelijk. De Best SELF journal is een 3 maanden planner. Lang genoeg om een groot doel te bereiken en kort genoeg om gemotiveerd te blijven.

Voorin begin je met het stellen van één doel (of 3) waar je aan gaat werken. Je breekt het op in kleinere mijlpalen, wat het makkelijker maakt om er echt mee aan de slag te gaan en de voortgang ook meetbaar maakt. Daarna doe je jezelf een commitment. Wanneer ga je het doel bereiken, wat voor verschil zal dat voor je maken en wat ga je doen om deze planner dagelijks te gebruiken? Vervolgens bedenk je een beloning die je jezelf geef aan het einde van de journal/planner. In weekoverzichten kun je je week target stellen. Daarna volgende de dagelijkse spreads. De Best SELF journal is volledig in het Engels, ongedateerd en je kunt beginnen wanneer je wilt.’

Margreet Bronk over haar jaarplanner voor ondernemers Essentialiving

Margreet Bronk: Essentialiving

Essentialiving

HSP Coach Margreet Bronk over de planner van Essentialiving: ‘De planner van Essentialiving is gericht op een gebalanceerd leven en alleen doen wat écht belangrijk is. Het zorgt dat ik mijn leven kan inrichten zoals ik ‘m wil. Het is een reminder om te kijken hoe het zit met je balans, voeding, tijdsindeling en dat ik daarin keuzes maak. Die keuzes zorgen ervoor dat ik als ondernemer beter kan functioneren en de tips voor zo’n leven geef ik weer door in mijn coaching.

De to do lijst onderaan elke dag vind ik heel fijn, daar staan kleine klusjes die geen prioriteit hebben, maar wel gedaan moeten worden. Als ik tijd over heb weet ik dat ik direct daar kan kijken om te zien wat ik kan doen. En daardoor zijn er geen losse taakjes meer, alles is ingepland. Dat zorgt ervoor dat ik zelden achterloop op schema.’

Sanne Kerkvliet Jansen over haar agenda voor ondernemers Structuurjunkie planner van cynthia schultz

Sanne Kerkvliet: Structuurjunkie Planner

Structuurjunkie Planner

Sanne Kerkvliet van Sanne Communicatie over de Structuurjunkie Planner: ‘Een handzaam formaat, voldoende schrijfruimte en een overzichtelijke indeling, dat vind ik belangrijk. De Structuurjunkie planner voldoet aan al die eisen en ziet er ook nog eens tof uit. Zakelijk genoeg om mee te nemen naar werkafspraken, maar absoluut niet saai door de mooie groene kleur.

Iedere maand begint met een maandoverzicht en per week heb je een spread. Bij elke dag staan tijden, waardoor je gemakkelijk je tijd kunt blokken. Onderin staan rijtjes waar je taken kwijt kunt (waar geen deadline voor een specifieke dag aan hangt). Door de fijne indeling is het gemakkelijk om overzicht te houden. Sinds ik hiermee werk schrijf ik bijvoorbeeld ook bij elke afspraak mijn reistijd op, waardoor ik als ondernemer veel beter zie waar mijn tijd aan ‘op’ gaat en hoeveel tijd er tussen 2 afspraken moet zitten. Daarnaast werk ik met verschillende kleuren voor privé en werk, waardoor ik ook gemakkelijk de balans tussen die twee kan checken. Ik vind ‘m superfijn werken.’

Eveline Roux I Love My Succes – Business Planner

Eveline Roux: I Love My Succes – Business Planner

I Love My Succes – Business Planner

Eveline Roux van ADHD bij Vrouwen over de I Love My Succes – Business Planner: ‘De I Love My Succes Planner helpt mij te focussen en prioriteiten te stellen. Door mijn ADHD reageer ik soms te impulsief op nieuwe ideeën en dankzij deze planner weet ik of het echt belangrijk is om iets met dat idee te doen, of dat ik mijn tijd en energie beter aan iets anders kan besteden. Wat ik ook heel fijn vind is dat je aan het einde van de week even terugblikt naar je planning; is het gelukt? En zo niet, wat schuift door naar de volgende week? Hierdoor kan ik mijn to do-lijst nog scherper (en realistischer) maken.

De planner bestaat uit een jaarplan, waarin je je missie en doelen opschrijft en je strategie en de projecten voor dat jaar. Ieder kwartaal bepaal je aan welk project je werkt en wat je gaat doen aan dat project. Ook kun je ieder kwartaal je bedrijfs- en je persoonlijke doelen noteren. Per maand vertaal je de kwartaalplanning naar concrete acties, die je vervolgens per week onderverdeeld. Zo werk je heel gestructureerd aan kleine stapjes per week om uiteindelijk dat grote doel in je jaarplan te bereiken. Door steeds terug te kijken naar het jaarplan verzand ik niet in onnodige details, maar blijf ik het grote plaatje zien.’

Lees ook: 5 handige apps en tools voor Instagram (die je tijd besparen!)

Corine van zoelen over haar jaarplanner voor ondernemers Purpuz planner

Corine van Zoelen: Purpuz Planner

Purpuz Planner

Corine van Zoelen van De Yoga Business Coach over de Purpuz Planner: ‘De Purpuz Planner heeft een duidelijk stappenplan om je doelen helder te formuleren. Dit kan bijvoorbeeld een groot project zijn voor je bedrijf. Het stappenplan helpt een doel in kleine stukjes te hakken en daarna plan je het in. De planner bevat onder andere ruimte om maanddoelen bij te houden en aan het einde van de maand reflecteer je op je doelen. Het zijn vragen om stil te staan bij focus, waar je trots op bent en welke groei je hebt doorgemaakt. Je kijkt ook naar wat energie geeft en plant deze momenten in zodat je ook juist tijd vrij maakt voor andere zaken dan werk. Als je privé in balans bent werkt dit ook door in je bedrijf, want jij bent je bedrijf.

Ik vind het belangrijk dat ik een weekoverzicht heb van alle dagen waar de tijden van de dag bij staan. De Purpuz Planner heeft een maandoverzicht, er is ruimte is om te brainstormen voor mijn bedrijf, ik vooruit kan plannen en ik kan grote stappen terugbrengen naar kleine stappen. Er is ruimte voor to do lijstjes, reflectie en ik kan er zaken voor privé en zakelijk in kwijt. Tevens wil ik dat een planner er mooi uitziet en deze is CO2 neutraal, dat vind ik ook belangrijk.’

Stephanie Hauben over haar ondernemers agende de SuccesPlanner

Stephanie Hauben: SuccesPlanner

SuccesPlanner

Stephanie Hauben ontwikkelde de SuccesPlanner: ‘De SuccesPlanner bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte draait rond ‘werken aan jezelf en aan je onderneming’, het tweede rond je tijd plannen, dit is het ‘agendagedeelte’. Een planner moet voor mij voelen als een ‘compagnon’ waarop ik altijd kan vertrouwen en die ruimte biedt voor alles wat ik als ondernemer belangrijk vind. Om er een aantal te noemen: Mijn korte- en langetermijndoelen, een jaaroverzicht voor mijn grote projecten en deadlines, maandoverzichten voor mijn social media planning, handige weekoverzichten met focuspunten, ruimte voor to do’s, zowel professioneel al privé en maandelijkse reflectiepagina’s die dienen als belangrijke tussenstop om met mijn doelen bezig te zijn en mijn aanpak te bepalen.

Belangrijk is dat je in het eerste gedeelte van de SuccesPlanner echt start met jouw ‘waarom’: Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? En wat betekent succes voor jou? Vervolgens word je getriggerd om out of the box te denken aan de hand van een dromenbord. Het voordeel van een dromenbord in je planner is dat je regelmatig je eigen dromen en wensen terugziet. Volgende stap is je vijfjarenplan. En zo wordt je steeds concreter tot je doelen voor het komende jaar. Er is trouwens ook een ongedateerde SuccesPlanner waarin je zelf de data kunt invullen, deze wordt heel vaak projectmatig gebruikt.’

Jorien Bloemink over Papertime werkplanner

Jorien Bloemink: Paper Time werkplanner

Paper Time Planner

Jorien Bloemink van Bloem@work en Uniek Potlood over de Paper Time Planner: ‘Ik vind het belangrijk dat een jaarplanner er mooi uitziet en dat doet de Paper Time planner. De perfecte kleur roze en een vulling van mooi en goed schrijfbaar papier. Het eerste deel helpt je om je doelen goed op te schrijven. Met name de dagelijkse drie focuspunten vind ik erg handig. Ik hou van lijstjes maken en daar is volop ruimte voor.

Verder bevat de planner onder andere ruimte voor je jaar- en kwartaaldoelen, focuspunten per week en 10 minuten taken. Daar zijn er altijd meer van zijn dan je van tevoren bedenkt. Op die manier werken geeft dus ook inzicht. Uiteraard bevat de planner ook een to do lijst en er is plek voor social media en notities. Echt ideaal? De losse dagplanning vulling. Super voor een lijstjesfreak.’

ameike-van-der-ven-over-de-zakenmam-agenda-planner-voor-ondernemers

Ameike van der Ven: De Zakenmam agenda

Zakenmam Agenda

Ameike Van Der Ven van Dit heeft zin over de Zakenmam Agenda: ‘De Zakenmam Agenda is prachtig vormgegeven en overzichtelijk. De uitstraling van chique en praktisch is waar ik op gevallen ben. Wat ik fijn vind is dat je per kwartaal ruimte hebt voor het stellen van doelen. Zowel voor je bedrijf als voor je privéleven. Daarnaast heeft deze planner ook aparte bladen om je omzet, kilometers en onkosten op te noteren. Dat maakt dat ik gemakkelijker mijn eigen administratie op orde kan houden.

Wat ik ook heel fijn vind: voldoende schijfruimte. Verder helpt de planner om duidelijke doelen af te bakenen. Wat ik ook erg leuk vind is dat er dit jaar ook moodboard pagina’s inzitten om echt bewust je doelen voor het nieuwe jaar te visualiseren. Daarnaast is er ook een online omgeving waar je tips en handvatten vindt om nog effectiever te kunnen zijn met je bedrijf. De pagina’s voor je cijfers en kwartaaldoelen vind ik erg prettig. Per week heb je ook weer een apart gedeelte om je to do-list in op te nemen. Het is een grote agenda maar tegelijk is dat ook wel wat de Zakenmam Agenda zo mooi maakt.’

Tineke Stuifzand over de agenda voor haar bedrijf - Essencio planner

Tineke Stuifzand: Essencio

Business Agenda van Essencio

Tineke Stuifzand van 10 voor je dag over de Business Agenda van Essencio: ‘Deze planner is mijn favoriet omdat het een agenda, planner, notitieboek en inspiratiebron ineen is. Heel fijn is dat deze businessagenda open blijft liggen door de speciale manier van binden. Het is een heel complete businessagenda op A5-formaat, zonder daarbij te groot of te zwaar te worden. Het is ieder jaar een cadeau voor mezelf.

De vormgeving is prachtig. In één oogopslag zie je je week in beeld. Met op iedere weekpagina voldoende notitieruimte en ruimte voor persoonlijke doelen en vragen. Welke focus heb je deze week? Waar ben je dankbaar voor? Voorin staan een maandplanner en een vakantieplanner zodat in één oogopslag helder is wanneer je wel of niet beschikbaar bent. Ook is er ruimte om uitgebreid je doelen te noteren en achter in de businessagenda vind je veel notitieruimte. Het is een Engelstalige agenda.’

Renate Badloe over haar Stradivarius Planner voor haar bedrijf

Renate Badloe: Stradivarius Planner

Stradivarius Planner

Renate Badloe van Classy Affairs over de Stradivarius Planner: ‘Ik heb graag alles bijeen; deze planner bundelt mijn privé en zakelijke agenda, dagelijkse to-do’s, maandoverzicht en notities. Voor mij is mijn planner vooral praktisch. Uitgebreider bezig zijn met persoonlijke groei, reflectie en (jaar)doelen doe ik los hiervan. Als wedding & event planner lopen er altijd meerdere taken en klanten naast elkaar en zijn er veel adhoc klusjes. Ik schrijf daarom alles op en creëer daarmee overzicht en structuur. Je kunt de planner zelf indelen, bij ons op kantoor gebruiken we hem allemaal anders.

Ik maak een maandoverzicht en weekoverzichten met uitgebreid ruimte voor to-do’s per dag. Ik zie wat ik heb gedaan en wat opschuift naar de volgende dag en zie in een oogopslag hoe productief ik was. In de kolom aan de zijkant noteer ik kort zakelijk en privé mijn weekdoelen, mooie momenten die week en soms een quote of iets waarop ik wil focussen; net wat die week speelt.’

mariska boer over de passion planner

Mariska Boer: Passion Planner

Passion Planner

Mariska Boer van Geldwijs Ondernemen over de Passion Planner: ‘De Passion Planner brengt je ambities en je planning samen. De planner is in verschillende varianten te koop, zelf vind ik de jaarplanner erg fijn. Hierin kan ik mijn jaardoelen opschrijven maar ik kan ook mijn dagelijkse drukke planning goed en overzichtelijk kwijt. Een enorm voordeel vind ik de schijfruimte per dag, de planmogelijkheid per half uur en de ruimte voor evaluatie en doelen.

De Passion Planner is ideaal voor het houden van overzicht en het aanbrengen van structuur. Ook de kilometer- en urenregistratie houd ik erin bij. Ik ben ervan overtuigd dat als jij je doelen steeds blijft opschrijven je duidelijk richting geeft aan je ondernemersplannen, omdat je bewust stil staat bij waar je naartoe wil groeien. De Passion Planner heeft hier voldoende ruimte voor. Daarnaast hebben ze online leuke tips en adviezen hoe je de planner kunt gebruiken.’

Dit artikel bevat affiliate-links
Beeld header: Juliette Moolenbeek van My Lovely Notebook