Deze laatste weken van het jaar zijn perfect om de balans op te maken en na te denken over het nieuwe jaar. Heb jij al nagedacht over jouw dromen en doelen voor het nieuwe jaar? Een jaarplanner helpt je bij het stellen, plannen en bereiken van die doelen. Daarom vandaag: 5 ondernemers over hun favoriete planner.

Annemiek van Eerden over haar favoriete jaarplanner voor ondernemers

Annemiek van Eerden: I Love My Succes Planner

Annemiek van Making Money over de I Love My Succes Planner: ‘Ik vind het prettig dat er, naast aandacht voor de zakelijke doelen, ook aandacht is voor het persoonlijke. Ik heb deze planner gekocht omdat deze veel meer is dan een ‘gewone’ agenda. Door alle opdrachten het hele jaar door werkt deze planner ook als een papieren businesscoach.

De planner helpt je om je doel voor komend jaar helder te hebben, op zakelijk vlak en persoonlijk vlak, en tevens al vooruit te kijken. Bijvoorbeeld over 3 jaar. Waar sta ik nu en waar wil ik naar toe? Per kwartaal, per maand en per week is er een check-in en een check-out. Je vult daarin in wat jouw doelen zijn voor die periode en hoe je dat vertaalt in daadwerkelijke projecten en acties. Je kijkt dus vooruit maar je kijkt ook terug. Lig ik op schema, moet ik de doelen aanpassen of heb ik de gezette doelen al behaald? Welke projecten schuiven door naar de volgende periode?

Er is ruimte voor het invullen van reiskosten en inkomsten/kosten en er is voldoende ruimte voor notities. Ieder kwartaal is er een check-out met inspiratievragen zoals bijv. ‘welke event zou je graag nog willen bezoeken?’ en ‘welk product ga je per direct schrappen?’

Marloes de Jong van Flowplanners (1)

Marloes de Jong: Flow Planners

Marloes van Flow Planners ontwikkelde haar eigen planner. ‘De planner is heel uitgebreid. Het begint met vragen over het afgelopen jaar, gevolgd door een visionboard en aansluitend vragen met betrekking tot je doelen voor het komende jaar. Door deze stappen te volgen kom je makkelijker bij wat je echt wilt en kan je dit vervolgens verkleinen naar maanddoelen, weekdoelen en je dagelijkse taken.

Bijzonder in de Flow Planners is ook de mogelijkheid van het bijhouden van je urenregistratie en je kilometerregistratie. Daarnaast heb je naast een inspirerende quote, weekdoelen en takenlijst ook nog ruimte voor een boodschappenlijstje, focuspunten en je maaltijdoverzicht.

Bij de dagen zelf kan je ook je vochtopname bijhouden d.m.v. het inkleuren van waterflesjes en is er ruimte voor geniale ingevingen em taken voor zowel werk als thuis. En last, but not least, achterin in de planner zit een plastic mapje. Losse bonnetjes die je niet kwijt mag raken kan je hier tijdelijk in bewaren.’

Lees ook: 11 ondernemers over hun favoriete jaarplanner voor 2020

 

Manouschka Bottse: Daily Greatness Business Planner

Manouschka van Car Cleaners over haar favoriete planner: ‘Ik vind het belangrijk dat een planner je prikkelt om de toekomst en andere zaken te visualiseren. Een planner die je helpt met dieper door te denken over wat er nu echt belangrijk is, zodat je beter prioriteiten kan stellen. Verder moet een planner vooral helpen om dingen behapbaar te maken. Ik gebruik de planner nu een jaar en ik vind het ongelooflijk als ik zie wat ik sindsdien heb bereikt.

De Daily Greatness Business Planner start eerst met flink wat huiswerk. Je gaat goed inzoomen op de achtergrond van je onderneming. Daarna stel je korte termijn en lange termijn doelen. Deze doelen werk je dan steeds verder uit op jaar, kwartaal, maand, dag en uur. Na ieder kwartaal evalueer je de doelen die je hebt gesteld.’

Eline van Doorn: Design The Life You Love

Eline van Elivado over haar planner van Jo & Judy: ‘Ik vind het belangrijk dat een planner overzichtelijk is en het oog wil natuurlijk ook wat. Naast dat de planner veel schrijfruimte heeft, is de vormgeving van het boekje ook nog eens geweldig. Er is genoeg ruimte voor je notities. De planner begint met het opschrijven van je persoonlijke én zakelijke doelen. Iets wat ik als ondernemer erg belangrijk vind.

Verder staat er een maand, week en dag planner in waardoor je je dagen goed en systematisch kan plannen. Alles is overzichtelijk en duidelijk. Ook is de kwaliteit van het papier erg goed.’

Yvonne Aarts over haar favoriete agenda voor ondernemers

Yvonne Aarts: Zakenmam Agenda

Yvonne van Het Leerpunt Oss over de Zakenmam Agenda: ‘Ik vind het fijn als een planner van papier is en lekker veel ruimte heeft om aantekeningen te maken. Ook vind ik het makkelijk als een planner een opvallende kleur heeft, dan kan ik deze makkelijk terugvinden tussen de papieren op mijn bureau. Daarom heb ik nu deze agenda. In de planner kan ik een jaarplanning maken, een planning per 3 maanden, een planning per maand, per week en per dag. Ik kan er mijn onderwerpen/ideeën voor een blog in kwijt en mijn kilometers en inkomsten.

De planner helpt me vooral overzicht te houden, ideeën te onthouden en positief te denken. Te denken in mogelijkheden. De Zakenmam agenda van afgelopen jaar bleef niet open liggen maar dat is nu verholpen. Wel vind ik het een nadeel dat zaterdag en zondag er hetzelfde uitziet als de rest van de week. Zo heb ik niet snel het gevoel van weekend. Leuke extra’s in de agenda? Mooie platen om in een rustmomentje te kleuren, en elke week een positieve quote die je soms vleugels geeft.’

Meer tips? Ook uit deze serie: 
Planners voor ondernemers #1 Jisca over haar Balans Planner
Planners voor ondernemers #2 Marloes over haar Flow Planners
Planners voor ondernemers #3 Marieke over haar Zakenmam Agenda
Planners voor ondernemers #4 De favoriete planners van Fay, Ilja en Claudia


Dit artikel bevat affiliate-links.