Jennifer Delano: ‘Halverwege de zomer besloot ik dat dit mijn jaar zou worden’
Jennifer Delano: ‘Halverwege de zomer besloot ik dat dit mijn jaar zou worden’
Jennifer Delano: ‘Halverwege de zomer besloot ik dat dit mijn jaar zou worden’

Het jaar zit er bijna op. Tijd om terug én vooruit te kijken. Dit keer met Jennifer Delano (34) van DelanoPR. Vorig jaar blikte ze ook al terug en vertelde ze over haar plannen voor 2017. Eén van haar doelen: 10 mkb’ers helpen met hun zichtbaarheid. Is dit gelukt? 

Free publicity abonnement

Ik had uiteraard ook dit jaar weer plannen. Grote plannen want baby of niet – ik wilde wat als ondernemer. Dit jaar heb ik mij gericht op free publicity abonnementen. Mijn doel voor dit jaar: 10 mkb’ers helpen met hun zichtbaarheid. Door niet één keer, maar meerdere malen per jaar de media in te verschijnen.

Ik help veel klanten. Sommigen incidenteel, sommigen komen later terug. Maar veel mensen wachten veel te lang. Met een abonnement kan ik dit aanpakken. Het zorgt voor wat meer resultaat. Iedereen vindt het een goed idee, maar mensen vinden het moeilijk om zich te committen. Ik zoek nog steeds 10 mkb-bedrijven die het aandurven.’

Er ging ook veel goed

‘Gelukkig gingen er ook veel dingen goed: zakelijk ben ik actief blijven bloggen en ik heb nog duidelijker voor ogen wat ik nu zoek in een klant. Ik lees dit jaar inderdaad de Bijbel in 1 jaar, ging verder met zangles, rende 10 kilometer tijdens de Haarlemmermeerrun en finishte de eerste Spartanrace in Nederland.’

Inspirerende klanten

‘Ik wil het liefst klanten helpen die kiezen voor een duurzame wereld. Daar word ik het allergelukkigst van. Op dit moment heb ik net de promotie afgerond van de opening van de eerste vertical farm van Nederland. Over een jaar over 20 kennen we niets anders als manier om groente te kweken, maar nu is het de eerste goede stap vooruit. Ik word hier erg blij van, het is inspirerend!’

Beslissen in de zomer: dit wordt mijn jaar

‘Halverwege de zomer besloot dat dit echt mijn jaar ging worden. Hierna heb ik een pilot van een eerste online programma opgezet. Veel mensen denken dat het pas gaan lukken als je in december of januari besluit dat het dit jaar is. Maar dat kan dus ook prima in de zomer.

Fysiek was het toppunt wel de Spartanrace. Hij viel mij mee, maar ergens op een meter of 4/5 hoog aan een touw dacht ik wel: dit had ik een jaar geleden jaar helemaal niet gekund. Het heeft dus nut om goed te blijven trainen.’

Plannen in korte werktijden

‘Een van mijn plannen voor 2018? Toch nog een keer mijn tijd anders indelen. En nóg gerichter netwerken, nu ik mijn ideale bedrijven ken die ik wil helpen. Ook moet ik kiezen wat ik wil met mijn kantoorruimte. Wil ik groter? Wil ik samen en als ik samen wil, met wie dan? Daarna is het tijd om de plannen op te schrijven en dat in mijn korte werktijden te proppen.’

Ondernemerschap én moederschap

‘Mijn doel voor 2018 is tweeledig. Ik wil 10 vaste klanten die door middel van een vaste maandafspraak hun promotie willen aanpakken en anderzijds wil ik een mooie groep mensen helpen door middel van mijn online programma. Ik zie bij de pilot-gangers al heel wat gebeuren.

Voor mij is 2018 voor geslaagd als ik een nieuw omzetrecord haal in combinatie met een veel tevredener gevoel over mijn klanten. In combinatie met een goede verdeling tussen ondernemerschap en moederschap.’

www.delanopr.nl

Lees nu ook de terugblik van Fauzia Mahomed Radja en Tineke Rensen.