Lunchtips voor productieve ondernemers - Column Ria Geraets-Heijen
Als ondernemer moet je veel kwaliteiten hebben. Je moet gefocust kunnen werken en slimme oplossingen bedenken. Je moet creatief en flexibel zijn. Dat vraagt om goede brandstof. Wat kun je als ondernemer het beste eten om je brein te voeden en optimaal te presteren? 

Wat zijn goede lunches om te zorgen dat je je optimaal kunt concentreren? En dat je energieniveau op peil blijft? Als ondernemer heb je geen baas die je vertelt wat je moet doen en je op de vingers tikt als er niets uit je handen komt. Gelukkig heb jij die ook niet nodig, want met deze do’s en don’ts op lunchgebied kom jij helemaal tot je recht!

Brainfood voor ondernemers

Om goed te presteren is het belangrijk om je brein goed te voeden. Wist je dat zo’n 20 procent van wat we eten naar onze hersenen gaat? Bij normaal functioneren verbrandt het brein zo’n 420 calorieën per dag. Dat staat gelijk aan meer dan zes kilometer hardlopen!

Onze hersenen hebben serieus veel honger. Voed ze daarom goed en zorg dat ze de juiste voedingsstoffen binnen krijgen, zodat ze optimaal kunnen functioneren. Maar met welke voeding presteert ons ondernemersbrein het best?

Volkoren, avocado, koffie en groene thee voor betere concentratie

Wil jij je goed kunnen concentreren? Eet dan volkorenbrood of havermout. Dat geeft je de energie om te focussen. Doe avocado op je boterham of maak sushi van volkoren rijst en avocado. De goede vetten die hierin zitten stimuleren de concentratie. Een kop koffie of groene thee erbij bevordert je alertheid en maakt je ijzeren-focus- lunch compleet.

Groene groente, ei, pompoenpitten en chocola voor een goed geheugen

Is een goed geheugen voor jouw werk van groot belang? Groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool bevatten voedingsstoffen om je geheugen sterk te houden. Tik er een gekookt eitje bij, strooi met wat pompoenpitten en maak zo je supersterke-geheugen- salade. Goed nieuws: ook pure chocolade (minimaal 72% cacao) helpt je geheugen een handje.

Broccoli, tomaat, bonen en noten om slimmer te worden

Sneller met met slimme oplossingen komen? Lunch dan met voedingsmiddelen die een beetje op een stel hersenen lijken,zoals broccoli en walnoot. Ook tomaten, bonen en amandelen bevatten antioxidanten, vetten, vitaminen en mineralen die helpen bij het optimaliseren van je brein. Maak hiermee bijvoorbeeld geniaal-lekkere- taco’s!

Vette pech: één ei maakt geen Einstein

Vette vis, zoals zalm en tonijn (omega 3) en (blauwe) bessen (antioxidanten en vitamine C) dragen bij aan alle breinfuncties en helpen je hersenen gezond te houden. Verwacht alleen niet dat je na één eitje, visje of broccolistronk ineens het volledige getal pi kunt onthouden ;-) Hersenen zijn een complex geheel van verbindingen die geleidelijk tot stand komen. Eten met regelmaat dus!

Heb een productieve werkdag en geniet van je lunch!

 

Lunchtips voor productieve ondernemers - Column Ria Geraets-Heijen

Ria Geraets-Heijen is foodexperiencedesigner bij More than Mayo
Met haar inspirerende en betekenisvolle foodbelevingen voedt ze letterlijk en figuurlijk
het brein en brengt ze mensen in beweging. 
Je kunt Ria volgen via Instagram, Twitter en Facebook.

Beeld: More Than Mayo
Beeld Ria: OhMarie.nl