Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw potentiële klant je website kan vinden. Er zijn verschillende manieren om die klant naar je website te sturen. Denk aan Google, je social media kanalen of bijvoorbeeld je nieuwsbrief. In dit blog bericht geeft Stefanie van Mrs e-commerce je 5 simpele tips om meer bezoekers naar je website te krijgen.

Gastblog door Stefanie van Pelt

1: Ga bloggen

Bloggen is een van de manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Als je kennis deelt over de onderwerpen waar jouw potentiële klant mee zit, zorg je ervoor dat ze sneller je website bezoeken. Omdat je ze op dat moment helpt met hun probleem zullen ze in de toekomst ook sneller aan jou denken, ze hebben dan al ervaring met je. Je zult ook zien dat blogs die een veel voorkomende vraag beantwoorden goed gevonden worden via Google. Dit zorgt dus ook voor een langere stroom aan bezoekers.

2: Zet LinkedIn in

Naast dat je potentiële klant mogelijk ook op LinkedIn zit, is het ook een platform om bezoekers mee naar je website te sturen. Deel je blogs op LinkedIn en je zult zien dat je hiermee ook meer bezoekers naar je website stuurt. Wist je dat het delen van jouw website op LinkedIn sinds kort ook goed is voor je SEO? Linken vanuit LinkedIn zorgt voor een externe backlink en zal je website nog meer waarde geven voor Google.

3: Ga gastbloggen

stephanie van pelt - tips om meer bezoekers naar je website te krijgen

Wil je dat nog meer mensen jou leren kennen? Dan is gastbloggen een manier om nieuwe potentiële klanten te bereiken. Door in het blogbericht door te linken naar je website, zal je zien dat mensen ook jouw website zullen bezoeken. Ook gastblogs op jouw website plaatsen, kan er voor zorgen dat je meer bezoekers op je website krijgt. De gastblogger zal ook de link naar zijn blogger delen en zo krijg je ook weer nieuwe bezoekers. Wist je dat beide manieren ook weer goed zijn voor je SEO? Door naar een andere website te linken of een link vanuit een ander te krijgen, verbetert je positie in Google.

Lees ook: Een succesvolle podcast starten? Dit zijn Artjanna’s tips!

4: Maak gebruik van Pinterest

Het idee dat Pinterest alleen maar voor huisvrouwen is die op zoek zijn naar inspiratie is verleden tijd. Pinterest zorgt steeds meer voor bezoekers die op zoek zijn naar specifieke informatie. Zorg daarom dat jouw websites en blogs ook hier te vinden zijn.

5: Facebook groepen

Misschien ben je als ondernemer wel veel actiever op Instagram, maar ook op Facebook zijn er echt nog wel kansen. Er is eigenlijk voor elk onderwerp wel een Facebook groep dus vast ook voor jouw doelgroep. Door daar regelmatig in te plaatsen, kan je ook weer zorgen voor meer naamsbekendheid. Let wel op dat het niet altijd toegestaan is om reclame te maken. Kijk daarom altijd of je waarde kunt delen, zodat mensen ook echt iets aan je bericht hebben en het niet zien als spam.

Door deze tips toe te passen, zorg je er gemakkelijk voor dat je meer bezoekers naar je website krijgt. Wel merk je dat mensen steeds meer tijd nodig hebben tot ze daadwerkelijk een product of dienst bij je af nemen. Het helpt daarom als jouw potentiële klant jou leert kennen en door het delen van kennis ze jou als een expert gaan zien.

stephanie van pelt - tips om meer bezoekers naar je website te krijgen

Over Stefanie van Pelt

Stefanie van Pelt is al jarenlang gek van webshops. Dat begint al tijdens haar studie, ze schrijft dan een boek voor startende ondernemers met een webshop. Na zes jaar als webshop manager gewerkt te hebben zet ze nu haar kennis in om andere ondernemers te helpen groeien. Je kunt Stephanie volgen op Instagram of kijk voor meer info op www.mrsecommerce.nl.