Voor haar (gratis) online summit – van 16 tot 22 september – gaat Nadja van Osch in gesprek met 5 vrouwen die een duidelijke missie hebben en daar ook nog eens succesvol in zijn. Je krijgt een kijkje in de mindset van Nina Pierson (founder SLA en co-founder Bedrock), Eve Tomaszewsky (Founder The Goaldiggers Club), Caroline Glasbergen (founder Fitshe), Emilie Sobels (founder #Workmode) en Jet van Nieuwkerk (auteur en programmamaker). Nadja: ‘Ik vraag ze om te delen hoe zij met angsten en onzekerheden omgaan zodat je van ze kan leren.’

De Nederlandse Nadja woont met haar gezin in Bali. ‘Ik heb altijd al een hele sterke band gehad met Bali. Zestien jaar geleden ging ik voor het eerst en ik voelde me er heel erg thuis. Ik ben altijd terug blijven komen en had de droom om er ooit te wonen. Nu woon ik met mijn partner en zoontje vlakbij het strand.’ Nadja is mindfulness teacher en coacht vrouwen in Bali maar ook online.

Waar komt jouw ‘passie’ voor het thema zelfliefde vandaan?

zelfliefde summit met nadja van osch - nina pierson - jet van nieuwkerk - emilie sobels

‘Toen ik op mijn 24ste depressief was werd ik eindelijk gedwongen om naar binnen te kijken. Ik moest aan mezelf werken en niet langer proberen geluk buiten mezelf te zoeken. Op dat moment werd ik me bewust van mijn gedachten en dat was echt een shock.

Mijn ‘niet goed genoeg stem’ stond echt 24/7 op maximaal volume. Ik was me er helemaal niet van bewust dat ik zo’n gebrek aan zelfliefde had. Ik kon mezelf alleen accepteren als ik aan allerlei voorwaarden voldeed en het was eigenlijk nooit goed genoeg.

Pas toen ik mezelf accepteerde en leerde dat ik goed genoeg was begon voor mij alles te veranderen. Zelfliefde klinkt zo cheesy maar het is echt het antwoord op alles. We denken vaak dat wij de enige zijn die last hebben van het vervelende gevoel niet goed genoeg te zijn, maar dit is juist iets heel menselijks. Iedereen heeft hier wel eens last van. Daarom wil ik laten zien met deze summit dat ook deze vrouwen angsten en twijfels hebben, zodat je niet in de vergelijking valt en denk dat het aan jou ligt. Ik vraag ze ook om te delen hoe ze met deze angsten en onzekerheden omgaan zodat je van ze kan leren en er veel waardevols uit haalt.’

Nadja: ‘Zelfliefde klinkt zo cheesy maar het is echt het antwoord op alles.’

Met welke vrouwen ga je in gesprek?

‘Ik heb de sprekers heel bewust uitgekozen. Het zijn allemaal vrouwen die een mooie missie hebben en daar succesvol in zijn. Ze halen met hun missie anderen vrouwen omhoog. Ook laten zij hun kwetsbare kant zien in plaats van alleen maar het perfecte plaatje. Emilie Sobels en Eve Tomaszewski richten zich bijvoorbeeld het creëren van een sterke vrouwelijke community en het bundelen van krachten zodat meer vrouwelijke ondernemers hun dromen waar kunnen maken.

zelfliefde summit met nadja van osch - nina pierson - jet van nieuwkerk - emilie sobels

Nina Pierson is voor mij en inspiratie omdat ze met haar bedrijven een mooie missie heeft om de wereld beter te maken maar ook omdat ze mama is én tijd maakt voor zichzelf. Ze heeft daarmee zo’n belangrijke boodschap. Dat je niet alleen mama hoeft te zijn en dat je jezelf niet hoeft weg te cijferen maar dat het juist zo belangrijk is om eerst jezelf op te vullen.

Ik kan Jet van Nieuwkerk enorm waarderen omdat ze zo authentiek en open is. Ze vertelt in haar documentaire over haar ervaring met orthorexia, iets waar steeds meer vrouwen mee te maken krijgen. Haar boodschap is zo sterk omdat ze zich kwetsbaar opstelt en daarmee andere vrouwen heel erg helpt.

Caroline Glasbergen is mijn business coach. Zij heeft helemaal zelf het super succesvolle bedrijf Fitshe opgericht en is nu een business coach die zich richt op vrouwen te laten ondernemen vanuit hun vrouwelijke kracht. Ik vind het heel prettig om met haar te werken omdat ze kijkt naar de business kant maar ook het kan combineren met spiritualiteit.’

Nadja: ‘Ik vraag ze om te delen hoe zij met angsten en onzekerheden omgaan zodat je van ze kan leren.’

Je hebt het met de sprekers onder andere over ‘hoe je meer in je vrouwelijke kracht kunt staan’. Wat zie jij als vrouwelijke kracht?

‘Dit is een heel belangrijk onderwerp voor mij. Op dit moment overheerst de mannelijke energie heel erg in de wereld en zeker in het westen. Als vrouwen zijnde gaan we hier heel erg in mee zonder dat we het vaak in de gaten hebben. De mannelijke energie is erg pusherig, streverig, afhankelijk van het hoofd en analytisch vermogen. Er is veel competitie en het is gebaseerd op het ego.

De wereld heeft nu juist meer vrouwelijke energie die al zo lang onderdrukt is. De vrouwelijke energie is een bepaalde overgave, compassie, emotie, voelen, intuïtie, wijsheid, verbinding, delen, vertrouwen en een staat van zijn in plaats van doen. Wij vrouwen kunnen dat alleen doen door in die kracht te gaan staan. Maar omdat we vaak altijd maar in de mannelijke energie zitten wijzen we op een bepaalde manier onszelf af en de vrouwelijke kant af. Daarom is het zo belangrijk dat we ook meer in de vrouwelijke kracht kunnen gaan staan.’

Lees ook: Taboes doorbreken: Mariah Mansvelt Beck over het succes van Yoni

Met Eve (The Goaldiggers Club) en Emilie (#workmode) heb je het onder andere over het vormen van een tribe. Waarom vind je dit belangrijk?

‘Ik had zelf de overtuiging dat ik altijd alles alleen moest doen, ik voelde me vaak onbegrepen en anders. Maar alleen kwam ik niet zoveel verder. Ik heb een belangrijke boodschap te vertellen, die van zelfliefde en bewustwording. Maar dat is niet alleen mijn boodschap, juist ook die van vele anderen. Daarom denk ik dat het zo belangrijk is om andere mensen erbij te betrekken met dezelfde missie. Dan kun je elkaar helpen en supporten. Als je een tribe hebt kan je echt het verschil maken in de wereld.

Ik vind het heel erg fijn om krachtige vrouwen om mij heen te verzamelen waar ik van kan leren en die mij inspireren. Maar ik probeer altijd eerst te geven en helpen. Als je anderen helpt, help je ook jezelf. Daar geloof ik in. Er  is genoeg voor iedereen, je hoeft geen competitie aan te gaan.’

zelfliefde summit met nadja van osch - nina pierson - jet van nieuwkerk - emilie sobels
Zie jij zelfliefde en dealen met het ‘niet goed genoeg’ stemmetje als een ongoing punt van aandacht of heb je een goede manier gevonden om daar mee om te gaan?

‘Het zou leuk zijn als je dit zou kunnen oplossen en er dan geen aandacht meer aan hoeft te besteden maar zo werkt het niet. Zelfliefde is echt een practice. Dat ‘niet goed genoeg stemmetje’ dat gebaseerd is op angst zal constant weer proberen om het over te nemen. Het zit vol met illusies en angsten en het is heel makkelijk om je daardoor te laten meeslepen. Dat zal ook regelmatig gebeuren.

Juist daarom is het belangrijk om elke dag te oefenen. Oefen om uit illusie en angst te stappen en terug te komen naar liefde. Soms lukt dat en soms niet en dat is oké. Dat is ook een stukje zelfliefde, accepteren dat je niet perfect bent maar juist mens.’

Welk moment is je het meest gebleven?

‘Alle gesprekken zijn mooi en waardevol omdat de sprekers zich openstellen en erg authentiek zijn. Als moeder en ondernemer vind ik het heel erg bijzonder om een kijkje in de mindset van Nina Pierson te krijgen en te leren hoe ze nog steeds tijd maakt voor zichzelf.

Het gesprek met Eve vind ik waardevol omdat ze een fantastische abundance mindset heeft en ze is heel goed in het verbinden van mensen. Eve is iemand die anderen oprecht heel veel gunt. Emilie heeft hele waardevolle tips om op je eigen pad te blijven en je niet te veel aan te trekken van wat anderen van je vinden of wat anderen doen.

Jet heeft een prachtige boodschap van zelfliefde en je kwetsbaar opstellen. Ik vond het ook heel mooi hoe Caroline vertelt over hoe ze lang vast heeft gezeten in haar mannelijke energie en hoe belangrijk het is dat vrouwen gaan ondernemer vanuit vrouwelijke kracht.’

Welke tip of welke tips kun je alvast met ons delen?

‘Ik denk dat de belangrijkste boodschap wel is dat zelfliefde niet vanzelf komt. Iedereen heeft wel eens last van onzekere gedachten, het gaat er alleen om hoe jij ermee omgaat. Wat ik merk is dat elke spreekster laat zien hoe belangrijk het is om authentiek te zijn en bij jezelf te blijven. Dat accepteren je veel verder brengt en dat juist daardoor ook die oprechte connectie ontstaat met anderen.’

Wil je je ook laten inspireren door Nadja en haar gastsprekers?
Van 16 tot en met 22 september vindt de gratis online zelfliefde summit plaats. Je krijgt door middel van video’s een kijkje in de mindset van Nina Pierson, Jet van Nieuwkerk, Eve Tomaszewsky, Caroline Glasbergen, Emilie Sobels en Nadja van Osch. Inschrijven kan hier.