Welke business boeken mogen niet ontbreken in jouw kast? Jamie Leona heeft haar top 5 voor je op een rijtje gezet. 

1. Think and grow rich – Napoleon Hill

Neemt je mee in de strategieën van een succesvol en voldaan leven

‘Think and grow rich is echt de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Het neemt je mee in de strategieën van een succesvol en voldaan leven. Dit boek laat je op een heldere duidelijke manier inzien waarom je mindset, de mentaliteit die je hebt, zo ontzettend belangrijk is.

Een van zijn grootste uitspraken is: succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. En dat is ook echt wat ik geleerd heb. Door anders te denken heb ik ook hele andere resultaten in mijn bedrijf geboekt. En ben ik ook andere keuzes gaan maken. Niet alleen zakelijk maar ook privé. Zo zijn wij bijvoorbeeld verhuisd naar Ibiza. Door je mindset te veranderen zie je ook ineens alle kansen en mogelijkheden die overal voor je liggen. Het is een boek die ik nog steeds als mijn bijbel zie en steeds weer opnieuw lees. Ik leer er nog steeds uit.’ Think and Grow Rich kun je hier bestellen.

2. Playing big – Tara Mohr

Dit boek zou elke vrouw moeten lezen en toepassen in haar leven

‘Tara Mohr is een grote en belangrijke inspirator voor vrouwen en dat is ze ook zeker voor mij. Dit boek heeft mij veel gebracht. Vooral het hoofdstuk over onthechting van kritiek en lof. Niet meer klein spelen maar je ware ambities volgen en die realiseren.

Tara Mohr heeft een baanbrekend leiderschapsprogramma voor vrouwen ontwikkeld en in dit boek geeft ze je veel heldere inzichten. Ook reikt ze concrete stappen aan. Het boek opende echt mijn ogen. Schokkend vond ik het om te merken op welke stukken ik blijkbaar nog small speelde in plaats van big.

Dit boek zou elke vrouw moeten lezen en toepassen in haar leven. Ik moedig dat aan, nog meer vrouwen die werkelijk gaan staan voor wie ze zijn. Zelf ben ik ook gaan staan voor wie ik ben en ik heb op basis daarvan hele andere besluiten in mijn bedrijf durven nemen. Ik durfde ineens zichtbaar te zijn en mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken.’ Playing Big kun je hier bestellen.

3. She means business – Carrie Green

Real talk over ondernemer zijn

‘Dit boek heb ik in Londen gekocht. Ik was op een seminar en in de pauze kocht ik wat boeken. Een vrouw die naast mij stond raadde dit boek aan. Het beschrijft de ups over een eigen business hebben maar juist ook de andere kant.

De angsten, blokkades, verwarring en risico’s die je moet nemen. Een heel helder boek. Ik vond vooral de herkenning heel erg fijn. Ondernemen is namelijk niet alleen maar de glitter en shine, al willen we dat op internet wel heel erg hard doen laten geloven. Ik vond het een verademing zo’n (h)eerlijk boek te lezen. En vooral ook een gevoel van it’s oke, you got this. Real talk over ondernemer zijn.’ She means business kun je hier bestellen.

4. The book of dharma – Simon Haas

Leert je de principes om de juiste keuzes te maken

‘De dharma code gebruikt powervolle principes om jou te helpen de juiste keuzes te maken zodat je je volste potentieel leeft. De resultaten die wij in ons leven zien zijn een reflectie van de kwaliteit van de keuzes die we hebben gemaakt. Dit boek leert je de principes om zo de juiste keuzes in je leven te maken zodat je je mooiste leven leeft.

Dit boek heb ik ontvangen bij een VIP programma wat ik volgde.  The Dharma of Design, een Cutting Edge Branding & Design Systeem op basis van de Dharma Code. Het combineert principes van de Vedische astrologie en Yoga Filosofie van India, het Archetype Systeem en World-class Design Tools. Ik vond het heel intrigerend om deze kant ook te ontdekken en toe te passen in mijn bedrijf. Het boek bracht mij echt dichterbij mezelf.’ Hier vind je meer informatie over The book of dharma.

5. Unshakeable – Tony Robbins

Laat zien hoe je financieel vrij kunt zijn

‘Unshakeable is, zoals Tony dat zegt, your financial freedom playbook. Door de coachopleiding en seminars die ik bij Tony heb gevolgd was ik al heel bekend met zijn werkwijze. Toch was dit boek wederom nog een diepere eyeopener.

Het heeft mijn mindset over geld verandert en het laat zien hoe je financieel vrij kunt zijn, ondanks wat er in de wereld om je heen gebeurt. Dit kun je vervolgens weer op een hele mooie manier teruggeven aan de wereld. Als iedereen zijn mindset over geld zou veranderen dan zou de wereld er heel anders uitzien. Het heeft mij geleerd dat ik niet afhankelijk hoef te zijn van anderen om mijn leven te leven zoals ik dat wil. Het heeft mij ook veel geleerd over de schoonheid van geld. Mega belangrijk als je een succesvol bedrijf wilt runnen.’ Unshakeable kun je hier bestellen.

OVER JAMIE LEONA

Jamie Leona

Ik ben Jamie Leona en ik onderneem sinds 6 jaar. Ik ben mentor, schrijfster en (online) onderneemster. Ik begeleid vrouwen om te gaan voor wat ze echt willen door onder andere te werken aan blokkades en overtuigingen. Op die manier kunnen ze full leiderschap over hun leven terugnemen. Ook gaf ik deep dives op Ibiza en ben ik oprichter en eigenaar van UFYS, een online leeromgeving. Op dit moment ben ik een ander bedrijf aan het opzetten wat gericht is op business vrouwen. In maart/april dit jaar gaan we live met ons concept. Ik geniet als onderneemster het meest van de vrijheid die ik heb. Dat ik locatie onafhankelijk kan werken en zelf kan beslissen met wie ik wel werken of hoe ik mijn tijd indeel. Ik droom van mijn nieuwe bedrijf waarin ik niet alleen dromen van mijzelf in vervulling laat gaan maar waarmee we ook heel veel moois aan de wereld terug gaan geven. Elke vrijdag plaats ik een podcast online waarin ik diverse onderwerpen bespreekbaar maak. Realtalk voor vrouwelijke ondernemers. En elke maandag plaats ik een nieuwe weekvlog online waarin ik een kijkje geef achter de schermen van mijn bedrijf én privé leven op Ibiza.

Volg Jamie Leona via Instagram   YouTube  www.jamieleona.com   Podcast

Welke boeken hebben jou geïnspireerd? Stuur een mailtje naar redactie@myeverlane.com!

Dit artikel bevat affiliate-links.
Beeld: Enith van Tongeren