Tijd besparen en slimmer werken. Dat willen we allemaal wel (toch?). Gelukkig zijn er héél veel tools die ons daarbij kunnen helpen. Negen toffe ondernemers over de beste en handigste online tools. Patty Golsteijn

Patty Golsteijn – Miss Cut The Crap

Ik kan niet zonder Remember The Milk, ik gebruik hem al jaren en ben groot fan. Je kunt er achterlijk veel mee maar het is heel makkelijk te begrijpen. Hoe meer je het gebruikt hoe meer je ontdekt. Je kunt prioriteiten aangeven en je kunt er terugkerende taken inzetten, en dus zet ik er ook supersimpele dingen in als planten water geven. Ik check in mijn agenda wanneer ik dingen het beste kan doen. Wanneer heb ik bijvoorbeeld meer tijd om de diepte in te gaan zodat ik moeilijke dingen aan kan pakken? Remember The Milk geeft ruimte in mijn hoofd. Het zorgt ervoor dat ik scherp blijf.’

Karin Hornstra

Karin Hornstra – Virtual Classroom expert

‘Met Adobe Connect heb ik mijn eigen online ‘trainingsgebouw’. Ik maak in deze ruimtes gebruik van presentaties, een whiteboard, flipovers, chat, video, audio en kan mijn scherm met de deelnemers delen. Ik kan quiz- en assessment-vragen klaarzetten, kan gebruik maken van diverse interactie tools en een aantal parallelle ruimtes.
Ik zet een muziekje aan voor de deelnemers die vroeg binnenkomen, zorg dat ze alvast iets te lezen hebben ter voorbereiding, laat ze kennis maken met elkaar in een chat en geef aan dat ze rustig
nog even een kop koffie of thee kunnen ophalen.’
Stephanie Aukes Supastar-pr

Stephanie Aukes – Supastar-PR

‘Met Evernote kun je online artikelen en ook hele webpagina’s opslaan. Ik gebruik nu nog de gratis versie van Evernote omdat dat voor mij vooralsnog genoeg opslag heeft. Evernote zorgt ervoor dat ik interessante artikelen en webpagina’s in één klik kan opslaan en handig bij elkaar heb. Als ik bijvoorbeeld ergens een goede salespaginatekst
tegen kom dan kan ik die tekst gemakkelijk opslaan om ervan te leren. Op een later tijdstip kan ik de salestekst via Evernote ophalen om het ter inspiratie te gebruiken voor mijn eigen salespaginatekst.’ Suzanne van Duijn

Suzanne van Duijn – SuusjeHQ

‘Mijn favoriete tool is MoneyBird, een online programma om je offertes en factureren aan te maken, te versturen en je administratie bij te houden. Handig en overzichtelijk en tot drie facturen per maand gratis. Handig om je btw-aangifte mee te doen.’

Thamara Zijlstra

Thamara Zijlstra – Blueberry Dynamic

Acuity Scheduling. Dit is een tool om afspraken mee te plannen en het is echt zo gaaf. Clean, easy en met superveel extra features, zoals betalingen aannemen enzo (als je mensen laat betalen voor een afspraak bijvoorbeeld). Ik kan echt niet meer zonder.’

Evelien van Es

Evelien van Es – Business en life coach

Timetrade is een ideale link waarmee ik mijn klanten via een link toegang geef
tot mijn agenda. Ik geef zelf tijdstippen aan in de tool wanneer ik beschikbaar ben en zodra mijn klant een afspraak heeft ingepland komt deze direct in mijn agenda te staan. Ik krijg dan een mailtje met een bevestiging van de afspraak. Dit bespaart veel tijd. Timetrade kan dus goed synchroniseren met je agenda. Overigens gebruik ik Google agenda en daar werkt het heel goed mee.’

Lisa van der Linden Twentyfivestones

Lisa van der Linden – Twentyfivestones

Canva is voor mij een geschenk uit hemel, ik ben namelijk een leek met Photoshop. Met Canva hoef je geen ontwerpster te zijn, zonder enige ervaring kun je er direct mee aan de slag! Alle foto’s die ik gebruik voor social media en mijn webshop bewerk ik met Canva. Banners, posters, flyers, foto’s en postcards. Met een paar keer klikken heb ik niet alleen snel iets gemaakt maar het ziet er ook nog eens behoorlijk gelikt uit.’

Maria Genova

Maria Genova – Schrijfster

‘Mijn favoriete online-tool is ScanCircle. Hiermee kun je heel snel zien wat de zwaktes van je computer zijn die door hackers gebruikt worden om computers met virussen te besmetten. Zelf was ik een behoorlijke digibeet, tot ik besloot om mezelf in het onderwerp te verdiepen. Toen gingen mijn ogen wijd open. Door research voor mijn boek ‘Komt een vrouw bij de hacker’ ontdekte ik heel veel tools die ons online kunnen beschermen, van adblockers tot apps zoals KopieID, waarmee je op een veilige manier een digitale kopie verstuurt.’

Jacqueline de Gruyter

Jacqueline de Gruyter – Appril

Wunderlist is mijn favoriet. Ik kan er alle acties die ik voor een festival doorloop onderverdelen. Zodra er een actie voltooid is, swipe ik deze door naar de volgende taak. Ik begin bij de sprekers die ik graag zou willen zien tijdens Appril. Als dit lukt gaat de spreker naar de volgende lijst, de to-do-lijst. Is de lijst definitief, dan beland de spreker op de definitief-lijst. Ik heb ook met Trello gewerkt maar ik merkte dat ik daar uiteindelijk de acties niet opvolgde. Deze methode past dus het beste bij me.’