Na een geweldig entree van roze neon Gilboss verlichting, een verantwoorde ‘breakfast’ en een daverend applaus verschijnt opper Girlboss Sophia Amoruso op het grote podium. Ze oogt een tikkeltje nerveus en dat is niet zo gek wanneer je bedenkt dat er 800 girls in de zaal op je zitten te wachten.

Girlboss Rally Sophia & Paulien van Eerdenburg Het is de 3de editie van de Girlboss Rally in Los Angeles en ik kijk al een jaar uit naar dit evenement. Sophia deelt tijdens haar openingswoord een paar hele mooie lessen. Haar lessen gaan over de angst voor en tijdens het ondernemen. Een passend thema wanneer je bedenkt dat Sophia zelf in 2016 failliet ging met haar, van de Netflix serie bekende, ‘Nasty Gal’. Een business wat volgens bronnen 300 miljoen waard was.

We onderschatten onszelf

Sophia praat openhartig over haar angsten. Iedereen heeft angsten vertelt ze en vrouwen hebben ze misschien nog wel meer dan mannen. De angst om wel goed genoeg te zijn. We onderschatten onszelf. We kunnen veel meer dan we denken.

Risico’s nemen hoort erbij

Sophia zegt dat we onszelf juist moeten overschatten, de uitdaging met onszelf moeten aangaan. Ze vertelt vaak zelf doodsbang te zijn voor de stap die zij maakt en legt uit dat dit erbij hoort. ‘Als ondernemer hoort het nemen van risico’s er gewoon bij’ legt ze uit. Je moet echt de uitdaging met jezelf aangaan, dat is de sleutel tot succes.

Lees ook: Podcasts voor ondernemers: Kim Munnecom over haar top 3

Girlboss Rally Paulien van Eerdenburg

Fake it untill you make it!

Wanneer jij een kans ziet dan mag je die benutten. In het gat springen dat er voor je ligt. Geloof zelf dat dit een kans is voor jou. Je mag er net zolang in geloven totdat het waarheid is. Sophia is een groot voorstander van ‘Fake it, untill you make it’ en grapt tijdens de presentatie dat ze dat zelf op dit moment op het podium doet. Ze doet net alsof ze goed kan spreken voor een groep en voordat je het weet doe je het!

Do it together

Afsluitend heeft Sophia het over de Girlboss movement. Het is geen trend zegt ze, het is de toekomst. Vrouwelijke ondernemers zijn de toekomst. Op dit moment liggen er zoveel unieke kansen voor vrouwelijke ondernemers. Gebruik je netwerk en bouw samen aan een mooie toekomst. Bundel je krachten en werk vooral veel met elkaar samen.

Paulien van Eerdenburg (32) is de oprichtster van de Dutch Girlboss Academy.
Hierin worden onderneemsters een jaar lang on- en offline begeleid op het gebied van
persoonlijke & business ontwikkeling.   www.dutchgirlboss.nl   Instagram   YouTube