Heb je nog geen agenda of planner klaar liggen voor het nieuwe jaar? Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee welke je moet kiezen? Don’t worry, we’ve got your back! We spraken Jisca over haar Balans Planner, Marloes over haar Flow Planners en vandaag vertelt Marieke over haar Zakenmam Agenda. Een planner die we meteen voor je getest hebben. Lees snel verder!

Voor wie heb je jouw Zakenmam Agenda ontwikkeld?

‘Ik heb de Zakenmam Agenda ontwikkeld voor vrouwen met een eigen bedrijf en een gezin. Die hebben overzicht nodig over twee ‘bedrijven’ want een gezin is ook een bedrijf waarin van alles moet gebeuren. Maar ik krijg ook steeds meer enthousiaste reacties van vrouwen die (nog) geen kinderen hebben, of van wie de kinderen al uit huis zijn. Die vinden in deze agenda ook het overzicht dat zij nodig hebben. Dus tja, de gebruikersgroep is zich aan het verbreden.’

Marieke Anthonisse van Zakenmam

Wat was voor jou de reden om zelf een planner te ontwikkelen? 

‘De reden om deze te ontwikkelen was een vraag vanuit mijn klanten. Eerst had ik pdf’s die ik ze dan gaf voor een half jaar. Maar steeds vroegen ze of ik dat voor wéér een half jaar kon maken en toen was het moment gekomen om een fysieke agenda voor een jaar te gaan maken.
 
De planner moest voldoen aan mijn eigen eisen voor een goede agenda. Dat zit ‘m vooral in het weekoverzicht, want die pagina’s vind ik super belangrijk. Met kolommen van boven naar beneden met de tijden op een half uur. Zodat je visueel kunt maken waar je tijd naartoe gaat.’ 

Waarom is de Zakenmam Agenda zo handig voor ondernemers?

‘In de agenda kun je van alles bijhouden. Er is een getallenpagina per maand. Hierin staat standaard een kolom voor de kilometers en de inkomsten. Daarnaast zijn er drie lege kolommen die naar eigen invulling gebruikt kunnen worden.

Ik heb bewust voor de kolom inkomsten gekozen omdat veel vrouwen niet (graag) naar hun geld kijken. Terwijl dat wel belangrijk is. Het is ook heel erg leuk om elke dag op te schrijven wat er is binnengekomen en als dit tegenvalt kun je gaan bedenken wat je kunt doen om dat te veranderen. Want je hebt een bedrijf om geld te verdienen.

Voorin blik je even terug op 2018. Wat ging goed, waar ben je trots op, wat is de focus voor 2019? Achterin een terugblik op 2019 om het jaar af te sluiten. Elk kwartaal heeft een eigen kwartaaloverzicht zodat je snel vooruit kunt kijken. De feestdagen staan ook hier vermeld. Verder kun je bij het weekoverzicht ‘Doen voor mijn bedrijf’ noteren.’

Wat heeft de Zakenmam Agenda dat andere planners niet hebben?

‘Ik weet niet wat mijn agenda heeft wat andere agenda’s of planners niet hebben want ik ken ze niet allemaal. Ik focus daar ook niet op. Mijn agenda is ‘vrouwelijk’ maar toch ook stoer, met twee linten, een envelop achterin en alle feestdagen in Nederland en België want daar verkoop ik de agenda ook best veel.

Zakenmam agenda voor ondernemers - Marieke AnthonisseOok bevat de agenda veel notitieruimte zodat je als werkende vrouw met een gezin alles overzichtelijk kunt houden voor jezelf. 

Je successen vieren is ook heel belangrijk en daarom in het weekoverzicht elke week een blokje om een succes, inzicht, of iets waar je trots op bent, te noteren. Hoe leuk is het om na het jaar al die blokjes nog eens te lezen.’

Wat is jouw ultieme tip om te plannen en te werken aan je doelen?

‘Mijn tip is om eenmaal per week een half uur te pakken om de planning voor aankomende week te maken. Zelf doe ik dat op zondag. Dan kijk ik vooruit naar de week die komt.

Ik plan dingen in voor mezelf en het gezin maar ik hou ook genoeg ruimte leeg. Dat is ook een tip, om zeker per werkdag 1,5 tot 2 uur leeg te houden voor ad hoc zaken of omdat iets meer tijd kost dan je dacht. Liever wat minder of kleinere doelen die ik haal dan een gefrustreerd gevoel omdat ik constant achter de feiten aanloop!’

Yvonne over de Zakenmam Agenda

Zakenmam agenda, agenda voor ondernemende moedersMYEVERLANE’s Yvonne: ‘Wat een kadootje als de Zakenmam Agenda op de mat valt! Prachtig ingepakt met een kaart van Marieke erbij. De agenda ziet er luxe uit (iedere agenda is met de hand genummerd!) en hoewel ik aan het opvallende roze even moet wennen maakt dit de agenda ook juist een eyecatcher. Ook van binnen heeft de agenda veel kleur. 

Ben je als ondernemer op zoek naar structuur en houvast? Dat biedt deze agenda je absoluut. Zowel op het gebied van doelen als financiën en planning. Je start met een terugblik op 2018 (perfect, iets wat ik zelf ook ieder jaar doe!) en je stelt per maand prioriteiten. Per week is er een to-do list voor je bedrijf en een to-do list voor jezelf of je gezin. Kortom: houd je van duidelijkheid, structuur en kleur? Dan is de Zakenmam Agenda misschien wel iets voor jou.’ 

Zakenmam Agenda

Ook uit deze serie: 
Planners voor ondernemers #1 Jisca over haar Balans Planner
Planners voor ondernemers #2 Marloes over haar Flow Planners


Dit artikel bevat affiliate-links.