Podcasts: je luistert ze op de fiets, in de sportschool of tijdens het wandelen. Inspiratie en tips on the go, ideaal in je drukke bestaan als ondernemer. Sanne van Paassen (Op Koerz, Peak Performance Podcast) deelt haar favorieten én we stellen haar een aantal vragen. Laat je inspireren door de tips van Sanne!

1. 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout

Luister via Itunes  –  Luister via Spotify

‘Thijs Lindhout is met zijn 100% Inspiratie Podcast echt de interviewer van top gasten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Iedere keer weer gaaf welke gasten hij weet uit te nodigen voor zijn show.’

2. The Mind Your Business Podcast van James Wedmore

Luister via Itunes   –   Luister via Spotify

‘In The Mind Your Business Podcast deelt James Wedmore zijn visie op hoe je een miljoenenbedrijf opbouwt. Ik vind het erg inspirerend om te horen hoe hij zijn weg heeft bewandeld.’

3. De Zarayda Podcast van Zarayda Groenhart

Luister via Itunes   –  Luister via Spotify

‘Zarayda Groenhart deelt in haar Zarayda Podcast heel makkelijke en praktische tips en ze geeft je ook echt een kijkje achter de schermen. Erg leuk!’

Sanne, kun je wat meer vertellen over op Koerz?

Podcasts voor ondernemers: Sanne van Paassen over haar top 3

Sanne: ‘Natuurlijk! Ik werk als Peak Performance Coach en help met op Koerz ondernemers en topsporters nog meer te winnen.

In mijn ogen win je als je het beste uit jezelf haalt. Als ex-topsporter vind ik winnen vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Hoe kan je nog meer winnen? Hoe zorg je ervoor dat je door blijft gaat tot je bij de finish bent? Het unieke van de Peak Performance Methode is dat ik mijn klanten letterlijk en figuurlijk in beweging breng. Door op de juiste manier te bewegen zorg je voor zowel zakelijke als persoonlijke groei.

Ondernemerschap is pas topsport. Ik zie het als een sport om ondernemers te helpen om nog meer topprestaties te laten leveren. Niet vanuit het harde werken, maar door op de juiste manier te werken. Zakelijk winnen, zonder privé te verliezen.’

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?

‘Tijdens mijn sportcarrière blokkeerde ik letterlijk. Ik kreeg een heftige blessure wat een signaal was: ‘het is tijd voor wat anders’. Dat was het moment dat ik besefte dat ik anderen wilde helpen om nog meer topprestaties neer te zetten. En dan niet vanuit het harde werken maar juist vanuit moeiteloosheid en dat fijne gevoel. Het heeft wel even geduurd om deze transitie te accepteren, want stoppen met mijn sportcarrière voelde in het begin als falen. Inmiddels ben ik er zó blij mee.’

Lees ook: Podcasts voor ondernemers: Kim Munnecom over haar top 3 (+interview!)

Kun je wat meer vertellen over jouw eigen podcast?

‘In de Peak Performance Podcast (Sanne interviewde onder andere Thomas Dekker, Dolly Heuveling van Beek en Tibor Olgers, red.) deel ik tips over hoe jij op jouw manier nog meer topprestaties kan neerzetten. Ik interview inspirerende gasten die topprestaties neer hebben gezet en ik wil de luisteraar inspireren om zelf ook stappen te zetten. In mijn ogen ben je een winnaar als je echt datgene durft te doen waar je naar verlangt zodat je wint op je eigen manier. De podcast bevat dus een stukje mindset, business, sport, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei.’

Wat is je grootste (ondernemers)les geweest tot nu toe?

‘Mijn grootste les tot nu toe? Omring jezelf door echte experts. Als topsporter deed ik dit altijd. Toen ik ondernemer werd dacht ik wel dat ik het zelf kon. Echt een enorm grote fout. Zoek de mensen om je heen die jou kunnen versterken.’

Beste beslissing ooit?

‘Mijn beste beslissing ooit was een investering in een business coach. Dit heeft voor zowel mijn persoonlijke als zakelijke groei gezorgd. En de investering was letterlijk een enorme motivatie om deze ook weer terug te verdienen.’

Waar wil je over 5 jaar staan? Waar droom je van?

‘Dit vind ik altijd zo’n mooie vraag. Ik sta nu al veel op het podium, maar wil dit over 5 jaar nog vaker doen. Ik heb dan ook een huis in het buitenland en in een Nederland een toffe werkplek in de natuur waar ik mijn klanten mag ontvangen. Mijn boek is een bestseller en daarnaast begeleid ik andere coaches hoe zij middels de Peak Performance Methode hun klanten mogen begeleiden.’

Een ondernemer die je écht moet volgen is…

‘Fijke Willemse, zij leert je echt vanuit intuïtie te ondernemen. Je kunt haar volgen via Instagram of haar website.

Tot slot… Wat is jouw gouden tip voor andere ondernemers?

‘Just do it! Focus jezelf niet op je grootste angst, maar focus jezelf op het eindresultaat. Welk gevoel zou het jezelf opleveren als het lukt? Stel je de vraag: ‘wat als alles kan?”

www.sannevanpaassen.nl Sanne’s podcast Instagram Linkedin