Op zoek naar een fijne plek in Rotterdam om te werken? 5 ondernemers tippen hun favoriete hotspot (dus: goede koffie, lekkere lunch, snelle wifi én stopcontacten) in Rotterdam!

Lana de Kievit - koffietentjes met wifi in Rotterdam

 De Aloha Bar is de favoriete werkplek van Lana de Kievit

Aloha Bar

Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
www.alohabar.nl

Lana de Kievit: ‘De Aloha bar is gevestigd in het voormalig tropische zwemparadijs ‘Tropicana’ in Rotterdam.
Als kind heb ik hier nog gezwommen en nu is deze plek omgetoverd tot een uniek restaurant, bar, stadspark, koffiebranderij, terras en de ideale plek om te werken en zakelijke afspraken te maken. Het terras kijkt uit over de Maas en is een van Rotterdams’ mooiste plekjes. Daarnaast wordt er ook nog heerlijk eten uit o.a. eigen moestuin geserveerd.

De Aloha bar is goed te bereiken met de metro, halte Oostplein. Er is genoeg (betaalde) parkeerruimte naast het pand dus ook met de auto goed te bereiken. Ik vind het een heerlijk rustige en inspirerende omgeving. Zelf hou ik enorm van planten en trendy interieur, dit alles maakt het ook nog eens een plek om Instagram waardige foto’s te maken.’

La Buvette

Coolsingel 104, 3011 AG Rotterdam
www.la-buvette.nl

Eline van Doorn: ‘Het is een van mijn favoriete plekken in Rotterdam om te werken. Waarom? De sfeer is goed, het interieur doet mij denken aan een Franse bistro in Parijs en ze serveren er steengoede koffie. De Wifi doet het bijzonder goed en omdat de bistro onder een co-working space zit, zitten er veel creatieve ondernemers tijdens de lunch. Dus ook nog goed voor je netwerk. ;)

Verder is de prijs-kwaliteitverhouding ook erg fijn want voor een kleine prijs heb je al gauw een uitgebreid lunchgerecht. Kortom een ideale plek om met of zonder afspraken een dag door te brengen.’

De Huiskamer

Stationsplein 1, 3013 AJ Rotterdam
www.stationshuiskamer.nl

Priscilla Smith: ‘Er zijn veel fijne plekken in Rotterdam om te werken, maar de StationsHuiskamer op Rotterdam Centraal is één van mijn favorieten. Wat ik persoonlijk fijn vind is dat het centraal gelegen is, je lekker mensen kunt kijken tijdens het tikken en de koffie er heerlijk is.

Er zijn voldoende plekken om aan te werken met stopcontacten. Wel zit je vaak tussen de reizigers die even wat gaan drinken voordat ze op reis gaan, wat het niet de meest rustige plek maakt. Lunchen kan hier ook prima. De WiFi is oke, niet mega snel, maar voldoet om een middagje mee te werken. Het nadeel is dat je de huiskamer moet verlaten om naar het toilet te gaan en daar dan €0,50 voor moet betalen. Vaak zijn er aardige mensen die dan even op je spullen willen letten, al voelt het toch een beetje spannend om alles achter te laten.’

Baker&Moore

Westblaak 147, 3012 KJ Rotterdam
www.bakerandmoore.nl

Patty Golsteijn: ‘Ik hou echt van de sfeer bij Baker&Moore. Ik heb in New York gewoond en het doet me denken aan Brooklyn. Paul Bakker heeft het opgezet samen met zijn vrouw Eline Moor. (Vandaar de naam Baker&Moore.) En niet zomaar met een bak geld, maar met crowdfunding. Het is een fantastisch concept geworden dat een soort Cheers-gevoel geeft, where everybody knows your name.

Je hebt er ook alle vrijheid als zzp’er om lekker te werken met je laptop. Ze hebben goede wifi met boven overal stopcontacten, heerlijke koffie, het zit in het centrum van Rotterdam en op een kwartiertje lopen van CS, superlekkere lunch en doordeweeks is het ontzettend fijn werken. In het weekend is het knetterdruk, dus dan kom ik er alleen om te brunchen.

Abrazo Hillegersberg

Weissenbruchlaan 2, 3054 LN Rotterdam
www.abrazohillegersberg.nl 

Jantien van Driel. ‘Als echte Rotterdamliefhebber heb ik veel plekken waar ik graag kom. Maar Abrazo is favoriet omdat ik er zo naartoe fiets. Ik doe er ideeën op voor de roman die ik schrijf. En ik spreek er vaak af met de vrouwen die ik begeleid bij het schrijven van hun teksten. Stabiele wifi, gratis parkeren, bereikbaar met tramlijn 4, lekkere muziek en vrolijk personeel.

Het ligt op een punt waar je heerlijk wegdroomt terwijl je over de Bergse Plas kijkt. Of waar je fantasie gaat stromen als je het voorbij wandelende publiek bekijkt. Heerlijke taart, gezonde lunch, lekkere koffie (ook met soyamelk, als je wilt) en veel soorten thee. En met een lekkere gin-tonic met Rotterdamsche bitterballen is het goed borrelen.’

Wil je flexwerken in bijvoorbeeld Utrecht of op het strand in een geweldige strandtent?
Check dan hier onze andere tips!