Sanne van der Velden helpt zelfstandig ondernemers met het opstarten, runnen of laten groeien van hun bedrijf. We spreken Sanne over haar ‘soft launch naar ondernemerschap’ én het runnen van een tweede bedrijf, een eigen co-workhuiskamer bij Mercure Hotel Tilburg. ‘Ik heb met het Thrive Co-working avontuur echt geleerd om veel meer in kansen en mogelijkheden te denken.’

In 2015 ben je je bedrijf Sannewel. gestart. Kun je daar wat meer over vertellen?

Sanne van der Velden door StudioPhylicia

‘Jazeker! Ik heb een soft launch naar ondernemerschap gehad. Ik werkte al jaren op interim basis binnen grote bedrijven en kon als eerste freelance opdracht meteen 36 uur voor 6 maanden tekenen. Ik wist al een aantal jaar dat ik wilde gaan ondernemen dus dat was voor mij een makkelijke keuze. En toen ik de sprong eenmaal gewaagd had en mezelf ondernemer mocht noemen, voelde ik me als vis in het water om continu in ontwikkeling te blijven met mijn aanbod en diensten.

Waar ik begon als tijdelijk directie assistante bij corporates, help ik nu voornamelijk zelfstandig ondernemers met het opstarten, runnen of laten groeien van hun bedrijf. Als coach, co-creator, inspirator, accountability partner, operationeel manager, virtual manager. Give it a name. Dat ‘hokje’ blijft moeilijk te definiëren voor me. Ik help door hands-on uitvoering, scherpe vragen en feedback, verhalen en voorbeelden uit ervaring, een stok achter de deur en soms met ervaringsoefeningen. Heel erg leuk.’

Je runde ook een tweede bedrijf, klopt dat?

‘In augustus 2018 opende ik Thrive Co-working in Tilburg Centrum. Omdat ik zelf locatie onafhankelijk werk, zocht ik een plek waar ik me met andere ondernemers kon omringen. En heel eerlijk gezegd ook een plek waardoor ik weg kon van mijn eigen keukentafel, haha. In Tilburg was zo’n plek er nog niet, dus besloot ik hem zelf te creëren. Ik kreeg daartoe de kans van Mercure Hotel Tilburg en mocht een van hun vergaderruimten ombouwen tot mijn eigen Co-workhuiskamer. Dat was fantastisch en helemaal naar mijn zin, in zoverre; ik was mijn ideale klant!

Ik kwam er echter al best snel achter dat zo’n plek runnen toch wel wat meer tijd en energie vraagt en niet zo vanzelf ging als ik hoopte. Het was niet makkelijk loslaten, maar per 1 februari draag ik deze flexwerkplek over aan het Mercure Hotel. Het was voor mij een mooie les. Ik vind het te gek om een concept te bedenken, te bouwen en levenslicht te laten zien. En toen ik ineens een tweede bedrijf had, merkte ik dat ik tijd en aandacht te kort kwam.’

Welke tip zou jij jezelf achteraf geven?

‘Ik heb met het Thrive Co-working avontuur echt geleerd om veel meer in kansen en mogelijkheden te denken. Je dromen en ideeën delen met anderen is zo ontzettend waardevol! Je hoeft ’t helemaal niet allemaal alleen te doen. Die valkuil ligt voor mij wel op de loer. Ik blijf me daarom ook bewust omringen met andere ondernemers.’

Sanne van der Velden door StudioPhylicia

Hoe zien jouw dagen eruit?

‘Iedere dag anders! Dat vind ikzelf namelijk heel belangrijk. Ik start de week op maandagochtend met Yoga en dat moment voelt ook heerlijk alsof ik daarmee mijn eigen rust en ontspanning prioriteit geef. Ik probeer twee dagen in de week zonder afspraken te plannen voor operationele werkzaamheden voor mijn klanten, één of twee dagen in de week ben ik bezig met 1:1 coaching (op locatie of online) en de overige tijd vult zich vaak met afspraken, kennismakingen, werken aan mijn eigen bedrijf, vrije tijd of het smeden van nieuwe plannen.’

Wat is je grootste uitdaging?

‘Niet te hard van stapel lopen haha. Ik kan tijd nogal onderschatten, ben supersnel wild enthousiast te maken en wil iedereen helpen. Mijn valkuil is: ‘doe ik wel even’, zeker omdat ik niets half doe. Ik mag heel selectief zijn in welke ideeën en potentiële klanten ik echt ruimte geef en welke ik laat gaan.’

Lees ook: Britt van A Cup of Ambition: ‘Mijn missie: hét vrouwelijke sprekersplatform worden!’

Wat staat er nog op jouw ondernemers-bucketlist?

‘Ik heb geen grote stip op de horizon of wensenlijst met ‘als ik nou eens… dan…’ Ik ben voornamelijk ondernemer om zelf als persoon te groeien, avonturen aan te kunnen gaan, nieuwe dingen te leren, mezelf te ontwikkelen en alles wat ik daarin leer weer door te geven aan anderen. Oké, en de vrijheid te hebben om heel veel te kunnen reizen.’

Welke inspirerende ondernemer moeten we volgens jou echt gaan volgen?

Charlotte van ’t Wout. Zij is voor mij echt een hele grote inspiratiebron en een heerlijk authentiek mens.’

Wat is jouw gouden tip voor andere ondernemers?

‘Zet jezelf op nummer één. Jij bent de spil van je bedrijf. Ze zeggen het vaak over ouders of in vriendschappen: ‘you can’t poor from an empty cup’. Ik denk dat je hier als ondernemer des te meer mee te maken hebt. Hoe beter ik voor mijzelf zorg (in zin van voeding, sporten, slapen, persoonlijke ontwikkeling maar ook het opzeggen van klanten, sluiten van een bedrijf of een maand vakantie nemen), hoe meer mijn bedrijf floreert. Neem jezelf serieus. En het leven misschien soms iets minder serieus. Uiteindelijk gaat het er om dat je nú gelukkig bent. Niet morgen of over een jaar.’

Volg Sanne van der Velden via www.sannewel.nl en Instagram

Beeld: StudioPhylicia