Na jaren als freelancer bij grote bedrijven lanceerde Saskia Groenheijde dit jaar een nieuw travel platform. Hoe ze dat vindt? Retespannend! Lees nu haar column!

Ik vind het nog een beetje raar om mezelf een ondernemer te noemen maar ik geloof dat ik nu langzamerhand wel die kant op ga.

Iets voor mezelf

Toen ik 10 jaar geleden als freelancer begon was dat ook best spannend. Een baan opzeggen om aan iets nieuws en onbekends te beginnen. Maar omdat de opdrachten al vrij snel kwamen, en bleven komen, ging het eigenlijk best goed. Aan één opdracht per keer had ik genoeg omdat ik daar meestal full-time werkte. Tussendoor is er natuurlijk nog wel onzekerheid maar je bouwt ook een buffer op om dat op te vangen. Bovendien genoot ik ook best wel van enkele maanden vrij per jaar.

Maar nu… na 10 jaar voor mezelf werken wilde ik écht iets voor mezelf. Iets waarbij ik de touwtjes in handen heb en van begin tot einde kan bepalen hoe ik het wil hebben. Ik geniet van iets nieuws opzetten. De energie, de creatieve ideeën bedenken, de uitvoering op poten zetten en dan kijken of het gaat lukken. Spannend!

Een potje geduld

Het voelt nog wel wat spannender dan ik had gedacht. Als freelancer was ik het gewend om ergens snel in te duiken, nieuwe processen op poten te zetten en strategieën te bedenken. Maar nu komt er een ander aspect om te hoek kijken. Ondernemen! Dat betekent investeren zonder dat je weet wat het oplevert. Mensen erbij zoeken die jou kunnen versterken. En geduld. Een potje geduld heb je echt wel nodig.

Waar ik van nature gewend was om gewoon lekker hard te werken voor een nog beter resultaat, gaat dat nu niet altijd zo. Het is aftasten, proberen, aanscherpen, even afstand nemen en weer doorzetten.

Bij de meesten is het niet zo dat een bedrijf ineens keihard van start gaat. Het is voornamelijk doorzetten en niet bang zijn om je strategie een beetje te veranderen. Go with the flow!

Retespannend

Ik leg voor mezelf de lat best hoog. Ik weet wat ik wil bereiken en hoeveel ik wil groeien. En ik baal er stiekem een beetje van als dat niet helemaal lukt. Het voelt retespannend omdat ik heel graag wil dat het gaat lukken, dat het een mega-succes wordt. Maar tot die tijd is het gewoon veel investeren, nieuwe mogelijkheden onderzoeken en samenwerkingen aangaan. Blij zijn met alles wat je elke maand weer bereikt.

Ik heb een mooie website, een cool kantoor, tien bloggers, en al meerdere pr publicaties gehad. En dat binnen 3 maanden. Maar ja, het blijft er toch een beetje inzitten. Shoot for the moon…

Vrijheid

Mijn goede voornemen is om wat meer te proberen om er ook nu, op dit moment, van te genieten, zonder dat ik weet wat er komen gaat. Een fase waarin je zoveel vrijheid hebt om te doen wat je leuk vindt is echt geweldig, dat raad ik iedereen aan. Al is het gewoon even een poosje vrij om een leuke cursus te doen, iets waar je écht interesse in hebt.

Enjoy, dat zal ik ook proberen te doen!

Column Ebru Durmaz voor MYEVERLANE.COM

Saskia Groenheijde werkte jarenlang als freelancer voor grote bedrijven binnen de online
marketing en communicatie. Naast haar freelance projecten runde Saskia jarenlang de website
BijzondereAdresjes.nl. Onder de naam August&July gaat ze nu verder als fulltime ondernemer. 

Je kunt Saskia volgen via Linkedin en Instagram.