‘Over 5 minuutjes. Echt.’ Ha! Als wij op elkaar lijken is er een grote kans dat je nu ei-gen-lijk iets anders zou moeten doen. (Maar daar ga je natuurlijk zo aan beginnen. Bijna. Over 5 minuutjes…)

Gevalletje uitstelgedrag. En ja, dat snap ik heel goed. Ik ben namelijk méésterlijk in uitstellen. Ik weet dat het geen zin heeft maar toch lukt het me maar niet om het anders te doen.

Instant-bevredigingsaapjes en Paniekmonsters

Een tijdje terug kwam ik deze TED van Tim Urban tegen. Sindsdien staat ‘ie hoog op mijn lievelingslijst. (De TED dan hè). Tim legt op een hi-la-rische manier uit hoe dat uitstelgedrag nou werkt in je hoofd. Iets met Instant-bevredigingsaapjes en Paniekmonsters.

Kijk ‘m even. En hé, ga je daarna meteen aan de slag. Toch?

En jij? Ben jij ook een uitsteller of zegt het je he-le-maal niks?