Al een tijdje vragen we ondernemers naar hun favoriete ondernemersboeken, een toffe inspirerende serie. Een van de boeken die regelmatig wordt genoemd: Playing Big van Tara Mohr. Heb je het boek nog niet gelezen en vraag je je af wat er nou zo bijzonder aan is? We hebben 3 redenen voor je op een rijtje gezet. Ready? Komen ze.

1. Leiderschap voor vrouwen in de meest krachtige vorm

Eefje Schoonewille: ‘Leiderschap voor vrouwen in de meest krachtige vorm. Niet steeds zo klein denken, ‘the sky is the limit’. Ik dacht altijd dat ik geloofde alles te kunnen bereiken wat ik maar wil, maar Tarah Mohr gaat daar nog een stap verder in. Jezelf niet laten tegenhouden door die kritische stem in je hoofd, of geluiden van buitenaf. Ik probeer elke dag weer uit m’n zogenaamde ‘comfortzone’ te stappen, want dat is waar het gebeurt. Doodeng, maar als je wilt groeien een ‘must’ naar mijn idee.’

2. Stap voor stap meer zichtbaarheid creeren

Wendy de Wit: ‘Dit is echt een must read voor vrouwelijke ondernemers. Tara Mohr vertelt waarom wij als vrouw het lastig vinden om ‘groots’ te ondernemen en het schijnt dat dit universeel is, dat we allemaal dezelfde onzekerheden en angsten hebben. Ik vind dit boek echt een eyeopener en heeft mij geholpen om stap voor stap meer zichtbaarheid te creëren.’

3. Onthechten van kritiek en lof

Issa: ‘Tara Mohr is een grote en belangrijke inspirator voor vrouwen en dat is ze ook zeker voor mij. Dit boek heeft mij veel gebracht. Vooral het hoofdstuk over onthechting van kritiek en lof. Niet meer klein spelen maar je ware ambities volgen en die realiseren. Tara Mohr heeft een baanbrekend leiderschapsprogramma voor vrouwen ontwikkeld en in dit boek geeft ze je veel heldere inzichten. Ook reikt ze concrete stappen aan. Het boek opende echt mijn ogen. Schokkend vond ik het om te merken op welke stukken ik blijkbaar nog small speelde in plaats van big.

Dit boek zou elke vrouw moeten lezen en toepassen in haar leven. Ik moedig dat aan, nog meer vrouwen die werkelijk gaan staan voor wie ze zijn. Zelf ben ik ook gaan staan voor wie ik ben en ik heb op basis daarvan hele andere besluiten in mijn bedrijf durven nemen. Ik durfde ineens zichtbaar te zijn en mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken.’

Playing Big kun je hier bestellen

Dit artikel bevat affiliate-links.