Al een tijdje vragen we ondernemers naar hun favoriete ondernemersboeken, een toffe inspirerende serie. Eén boek wordt daarbij vaak genoemd: Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Een klassieker uit 1937 op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Heb je het boek nog niet gelezen en vraag je je af wat er nou zo bijzonder aan is? We hebben 5 redenen voor je op een rijtje gezet. Ready? Komen ze.

1. Strategieën voor een succesvol en voldaan leven

Issa: ‘Think and Grow Rich is echt de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Het neemt je mee in de strategieën voor een succesvol en voldaan leven. Dit boek laat je op een heldere duidelijke manier inzien waarom je mindset, de mentaliteit die je hebt, zo ontzettend belangrijk is.

Een van Napoleon Hill’s grootste uitspraken is: succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. En dat is ook echt wat ik geleerd heb. Door anders te denken heb ik ook hele andere resultaten in mijn bedrijf geboekt. En ben ik ook andere keuzes gaan maken. Niet alleen zakelijk maar ook privé. Door je mindset te veranderen zie je ook ineens alle kansen en mogelijkheden die overal voor je liggen. Het is een boek die ik nog steeds als mijn bijbel zie en steeds weer opnieuw lees. Ik leer er nog steeds uit.’

2. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

Anke van Ommen: ‘Dit was het eerste boek wat ik las waarin het echt letterlijk, zwart op wit, in stond: succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Voor ik deze zin in dit boek las was ik het ook al op andere plekken tegen gekomen. Maar op de een of andere manier wilde het toen nog niet echt doordringen of was ik er nog niet klaar voor. Maar nu dus wel.

Ik ben verantwoordelijk voor mijn succes en het zit in de manier waarop ik denk. Dit boek was voor mij de eerste stap om bewust te gaan kijken naar mijn manier van denken. Wat ik dacht en waarom. En bewust proberen mijn gedachten te sturen. Dan ging uiteraard niet altijd geweldig maar toch, het begin was gemaakt.’

3. Visualiseren én mentale kracht

Jennifer Delano: ‘Rijkdom in 13 stappen. Het is alweer een paar jaar geleden, maar ik maak er nog steeds gebruik van. Het gaat over de kracht van visualiseren én mentale kracht. Mocht Napoleon Hill je bevallen: zijn boek ‘Positief Denken’ is voor mij ook lifechanging geweest. Ik dacht namelijk dat ik een hele negatieve denker was. Maar sinds ik dat boek heb gelezen weet ik dat ik een realist ben. En dat ook gevraagd en ongevraagd deel. De waarheid duurt het langst.’ 

4. Absolute bijbel voor ondernemers

Cat Colnot: ‘Dit is wel de absolute bijbel voor ondernemers wat mij betreft. Toen ik het heel lang geleden las was ik ontzettend geïnspireerd. Het boek stamt uit 1928 maar is zó actueel. Schrijver Napoleon Hill deed onderzoek naar welke eigenschappen en leefregels succesvolle ondernemers gemeen hebben. Michael Pilarczyk heeft van dit boek trouwens een prachtige Nederlandse vertaling gemaakt.’

5. Rijkdom in een breed perspectief

Wendy de Wit: ‘De titel spreekt mij niet zo aan, echt Amerikaans en op geld gericht, maar het is veel meer. Het geeft de rijkdom aan in een breed perspectief; die van persoonlijke groei en rijkdom. Het gaat om je verlangens te bepalen, de juiste mindset, creatief durven zijn en jouw unieke talenten te gebruiken. Inspireert mij om iedere keer weer bewust te zijn van mijn mindset en de kracht van positieve gedachten.’

Think and Grow Rich kun je hier bestellen

Dit artikel is geschreven door Yvonne Geurts, initiatiefnemer van MYEVERLANE.com en Mees en Musje, en bevat affiliate-links.